Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ: Κλειδί η αντίσταση των 1.560 μονάδων

Σε επίτευξη υψηλότερων τιμών τις προσεχείς εβδομάδες συνηγορούν οι ενδείξεις για το ΧΑ, αναφέρει η Εμπορική, σημειώνοντας πάντως ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα προηγηθεί υποχώρηση προς τις πλησιέστερες στηρίξεις.

ΕΜΠ: Κλειδί η αντίσταση των 1.560 μονάδων
Σε επίτευξη υψηλότερων τιμών τις προσεχείς εβδομάδες συνηγορούν οι ενδείξεις για το ΧΑ, αναφέρει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση, σημειώνοντας πάντως ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα προηγηθεί βραχύβια υποχώρηση προς τις πλησιέστερες στηρίξεις.

Όπως αναφέρει η Εμπορική, την εβδομάδα που πέρασε, ο δείκτης αρχικά κινήθηκε ανοδικά μέχρι τις 1.557,36μ και στη συνέχεια πλαγιολίσθησε, παραμένοντας όμως υψηλότερα της πρώτης στήριξης των 1.497μ. 

Θεωρείται θετική εξέλιξη η υπέρβαση των 1.525μ, καθώς είναι η πρώτη διάσπαση αντίστασης, μετά από πολλές εβδομάδες διασπάσεων στηρίξεων! 

Βραχυπρόθεσμα, ενδεχόμενη υπέρβαση των 1.560μ (ιδιαίτερα αν πραγματοποιηθεί με αύξηση του όγκου των συναλλαγών), θα προξενήσει βάσιμες προσδοκίες επιτάχυνσης της τάσης προς τις 1.640μ, όπου θα κριθεί και πάλι η δυναμική της ανόδου. Οι πλησιέστερες αντιστάσεις βρίσκονται στις 1.560μ και 1.605μ, αλλά οι αξιόλογες βρίσκονται στις 1.640μ και στις 1.775μ. 

Στην αντίθετη περίπτωση που υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.497μ αλλά με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, το πιθανότερο σενάριο είναι να εκτονωθεί η προσφορά στην περιοχή των 1.465μ και στη συνέχεια να εκδηλωθεί νέα προσπάθεια υπέρβασης των 1.560μ, με σαφώς περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς κατάληξης. 

Αρνητική έκπληξη θα αποτελέσει ενδεχόμενη υποχώρηση με αύξηση του όγκου των συναλλαγών, καθώς σε μια τέτοια εξέλιξη καθίσταται αμφίβολη η αντοχή των 1.400 – 1.380μ. 

Η τράπεζα υπενθυμίζει ότι μεσομακροπρόθεσμα, η ζώνη τιμών 1.480 – 1.460μ αποτελεί ισχυρότατη στήριξη και κομβικό σημείο για την εξέλιξη της πολύμηνης πτωτικής τάσης.
 
Τεχνικοί δείκτες: στη πλειοψηφία τους εμφανίζουν θετικές ενδείξεις, συνηγορώντας σε υψηλότερα επίπεδα τιμών σε βάθος μερικών εβδομάδων αλλά βραχυχπρόθεσμα δεν έχουν - ακόμη - ανανεώσει τα σήματα αγορών.

Ο Macd διατηρεί το ανοδικό σήμα από τις 11/06. Ο Momentum 14 ημ. είναι ένα βήμα πριν περάσει σε θετικό έδαφος, μετά από πολλές εβδομάδες σε αρνητικές περιοχές. Ο RSI 14 ημ. κινείται σε ουδέτερες τιμές αλλά θεωρούμε ότι ενδεχόμενη υπέρβαση των 45 μονάδων θα θεωρηθεί ανανέωση του ισχύοντος ανοδικού σήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v