Νέο ρεκόρ για το CDS του 5ετούς ομολόγου

Σε ιστορικό-ρεκόρ κινείται το CDS του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, ενώ η CMA κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη στη λίστα με τις χώρες που εμφανίζουν τις περισσότερες πιθανότητες χρεοκοπίας. Σταθεροποιητικά τα spreads των ομολόγων.

Νέο ρεκόρ για το CDS του 5ετούς ομολόγου
Σε ιστορικό-ρεκόρ κινείται το CDS του 5ετούς ελληνικού ομολόγου, ενώ χωρίς αξιόλογες μεταβολές διαμορφώνονται τα spreads των ομολόγων της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Συγκεκριμένα το spread του ελληνικού 10ετούς τίτλου κινείται στις 800 μονάδες βάσης, ενώ αυτό του 2ετούς διαμορφώνεται στις 1.004 μονάδες και του 5ετούς στις 961 μονάδες βάσης.

Στην Ισπανία, το spread του 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού κινείται πέριξ των 188 μονάδων βάσης, ενώ του πορτογαλικού διαμορφώνεται στις 316 μονάδες βάσης.

Εν τω μεταξύ, νέο ιστορικό-ρεκόρ καταγράφουν τα CDS των 5ετών ελληνικών ομολόγων, τα οποία διαμορφώνονται στις 1.131 μονάδες βάσης, από τις 1.127 μονάδες στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA Datavision.

Παράλληλα, η Ελλάδα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της λίστας της CMA Datavision με τις χώρες που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας, με ποσοστό 68,7% (από 55,72% χθες), ξεπερνώντας την Βενεζουέλα (58,62%) και την Αργεντινή (48,52%), ενώ η Πορτογαλία «φιγουράρει» στην 8η θέση με ποσοστό 25,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v