Νέα καταθετική πρόταση από την HSBC

Η HSBC, εστίασε στην αγορά του χάλυβα και δημιούργησε το προϊόν κατάθεσης εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη, το“Steel Memory”.

Νέα καταθετική πρόταση από την HSBC
Η HSBC, εστίασε στην αγορά του χάλυβα και δημιούργησε το προϊόν κατάθεσης εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη, το“Steel Memory”.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εξειδικευμένη καταθετική πρόταση, της οποίας η απόδοση εξαρτάται από την πορεία 5 μετοχών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Φυσικών Πόρων και ιδιαίτερα σε αυτόν του χάλυβα, στην Ευρώπη και την Ασία και συγκεκριμένα αφορά τις China Steel Corporation, ArcelorMittal,ThyssenKrupp AG, Voestalpine AG και POSCO.

Η Νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη “Steel Memory” έχει δυνατότητα για ετήσια μικτή απόδοση ίση με 5.75%, καθώς και τη δυνατότητα να επιβραβεύει τους καταθέτες με αυτό το ποσοστό απόδοσης ακόμα και για τις χρονιές που οι συνδεδεμένες μετοχές δεν σημείωσαν άνοδο. Δηλαδή, η ατσάλινη μνήμη της νέας κατάθεσης εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη Steel Memory, διεκδικεί ξανά την απόδοση που ενδεχομένως δεν εισέπραξε ο καταθέτης σε κάποιο από τα έτη της κατάθεσης και την καταβάλει αθροιστικά με την πρώτη ενδεχόμενη θετική απόδοση των συνδεδεμένων μετοχών.

Η διάρκεια κατάθεσης είναι 5ετής και εκφράζεται σε Ευρώ ή Δολάρια ΗΠΑ. Η προεγγραφή του προϊόντος, που προσφέρεται σε περιορισμένη έκδοση, ξεκίνησε στις 1 Ιουλίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 3 Σεπτεμβρίου 2010.

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος «Το νέο καταθετικό προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη “Steel Memory” αποτελεί ένα συνδυασμό, τόσο της δυναμικής των φυσικών πόρων όσο και της διαχρονικής αξίας που έχει ο χάλυβας, ως μία από τις σημαντικότερες πρώτες ύλες και ένα από τα πιο διαδεδομένα κατασκευαστικά υλικά σε πρακτικές εφαρμογές που σημειώνουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v