HSBC: Τιμητικές διακρίσεις από το Euromoney

H HSBC κέρδισε τον τίτλο της Καλύτερης Τράπεζας της Χρονιάς για τις Αναδυόμενες Αγορές ενώ αναδείχθηκε και Καλύτερος Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για Κυβερνήσεις στα Βραβεία Αριστείας 2010 του Euromoney.

HSBC: Τιμητικές διακρίσεις από το Euromoney
H HSBC κέρδισε τον τίτλο της Καλύτερης Τράπεζας της Χρονιάς για τις Αναδυόμενες Αγορές “Best Emerging Markets Bank of the Year”, ενώ αναδείχθηκε και Καλύτερος Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για Κυβερνήσεις “Best Global Sovereign Advisor” στα Βραβεία Αριστείας 2010 “Euromoney Awards for Excellence 2010”, αποσπώντας συνολικά 20 βραβεία.

Tο διεθνούς φήμης χρηματοοικονομικό περιοδικό Euromoney πρόσφατα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και δήλωσε σχετικά: «H HSBC είναι μια από τις λίγες τράπεζες που μπορεί πραγματικά να αποκαλείται παγκόσμια τράπεζα των αναδυόμενων αγορών. Όπως αποδεικνύεται και από τις αυξανόμενες ροές κεφαλαίων οι αναπτυσσόμενες αγορές αποτελούν πεδίο σημαντικής χρηματοοικονομικής δραστηριότητας. Η HSBC μπορεί να εξυπηρετήσει ολοκληρωμένα τους πελάτες της σε παγκόσμιο επίπεδο πολύ καλύτερα από τους περισσότερους ανταγωνιστές της».

Το Euromoney, σχολιάζοντας το βραβείο «Καλύτερος Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος για Κυβερνήσεις» ανέφερε ότι «Η HSBC κέρδισε αυτό τον τίτλο για την στρατηγική της συνδρομή στην αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τις Εθνικές Κυβερνήσεις. Η HSBC βοήθησε τις Κυβερνήσεις στη διαχείριση του θέματος του περιορισμού των τραπεζικών πιστώσεων εξ’ αιτίας της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καθώς και στη δημιουργία Ταμείων Υποστήριξης Στρατηγικών Οικονομικών Κλάδων». Επιπλέον, η HSBC είναι βασικός διαπραγματευτής και οργανωτής ομολογιακών και κοινοπρακτικών δανείων για λογαριασμό Εθνικών Κυβερνήσεων και Μεγάλων Επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στους τομείς αυτούς και στην Ελλάδα, όπως εξ΄άλλου αναγνωρίστηκε και από το Euromoney με την ανάδειξη της Τράπεζας σε «Καλύτερο Πιστωτικό Οίκο στην Ελλάδα» (Best Debt House in Greece).

Για την συγκεκριμένη διάκριση ο κ. Δημήτρης Πολίτης, Managing Director και Head of Global Banking HSBC Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα,, η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής σημασίας που έχει για την Τράπεζα η παρουσία μας στην Ελλάδα και ενισχύει την επιλογή μας να διευρύνουμε τις σχέσεις και τον όγκο εργασιών μας τόσο με την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και με τους κυριότερους επιχειρηματικούς φορείς της χώρας».

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των βραβείων που κέρδισε η HSBC στα Βραβεία Αριστείας 2010 του Euromoney:

Global Awards
Best Emerging Markets Bank
Best Emerging Markets Debt House
Best Sovereign Advisory House
Best Wealth Management House
Regional and Country Awards
Best Investment Bank in the Middle East
Best Investment Bank in Saudi Arabia
Best at Risk Management in Asia
Best Cash Management House in the Middle East
Best Debt House in Central and Eastern Europe
Best Debt House in Asia
Best Debt House in Hong Kong
Best Debt House in Philippines
Best Debt House in Brazil
Best Debt House in Poland
Best Debt House in Greece
Best Debt House in Spain
Best Debt House in Turkey
Best Bank in Hong Kong
Best Bank in Bermuda
Best Bank in Armenia

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v