Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άρεσε στους αναλυτές το Q2 των Μέτκα-Μυτιληναίου

Θετικές έως πολύ θετικές εντυπώσεις αφήνουν στους αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες ο όμιλος Μυτιληναίου και η Μέτκα. Δραστηριότητες στο εξωτερικό και Αλουμίνιο έδωσαν ώθηση.   

Άρεσε στους αναλυτές το Q2 των Μέτκα-Μυτιληναίου
Θετικές έως πολύ θετικές εντυπώσεις αφήνουν στους αναλυτές της ελληνικής αγοράς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες ο όμιλος Μυτιληναίου και η θυγατρική του Μέτκα. Οι επιδόσεις των εταιριών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών κάτι που, μεταξύ άλλων, αποδίδεται και στη βελτίωση των συνθηκών αγοράς     

Πέραν των προβλέψεων ο όμιλος 

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του ομίλου Μυτιληναίου η HSBC, αναφέροντας ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της σε όλα τα πεδία των μεγεθών, ενισχυμένος από τις επιδόσεις της Μέτκα και της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Η χρηματιστηριακή διατηρεί "ουδέτερη" σύσταση για τη μετοχή με τιμή-στόχο τα 6,5 ευρώ.

Κατά τη Marfin Analysis, τα αποτελέσματα του 6μήνου χαρακτηρίζονται περισσότερο από ικανοποιητικά - δεδομένων των αντίξοων συνθηκών της αγοράς και της μεταβατικής περιόδου των επενδύσεων της εταιρίας στην ενέργεια. Η χρηματιστηριακή σχολιάζει και τη συμφωνία της ΑτΕ με τη ΔΕΗ την οποία χαρακτηρίζει "σημαντική εξέλιξη".

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο και η Euroxx, επισημαίνοντας ότι είναι θετικά επηρεασμένα από τα projects της Μέτκα στο εξωτερικό, από την ανάκαμψη των διεθνών τιμών του Αλουμινίου και από την επιτυχημένη αντιστάθμιση κινδύνου. 

Η  Εθνική Sec. χαρακτηρίζει τα μεγέθη των Μυτιληναίου και Μέτκα ισχυρά, τονίζοντας ότι οι προοπτικές του ομίλου συνεχώς βελτιώνονται.

Η χρηματιστηριακή θέτει υπό αναθεώρηση τη σύσταση και την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου υπογραμμίζοντας ότι θα προχωρήσει σε ανοδικές αναθεωρήσεις.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη σύσταση ήταν "neutral" και η τιμή-στόχος στα 6,2 ευρώ.

Για τη Μέτκα η Εθνική Sec. διατηρεί τη σύσταση "outperform" και την τιμή-στόχο των 14,7 ευρώ.

Ενέργεια και ξένα projects τόνωσαν τη Μέτκα 

Αντίστοιχα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα αποτελέσματα 6μήνου της Μέτκα, επισημαίνοντας ότι τα ενεργειακά projects και κυρίως αυτά του εξωτερικού (Ρουμανία, Τουρκία) είναι σε καλό δρόμο.

Η HSBC κάνει λόγο για "ισχυρά" αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις και εκτίμησή της είναι ότι η εταιρία θα συνεχίσει να καταγράφει υψηλή ανάπτυξη παρά τις αντίξοες συνθήκες για την ελληνική οικονομία. Η τιμή-στόχος για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ είναι στα 14 ευρώ και η σύσταση "οverweight".

Τις ισχυρές ταμειακές ροές που εμφάνισε η εταιρία στο δεύτερο τρίμηνο επισημαίνει στο πρωινό της report η Eurobank Securities, η οποία διατηρεί τη σύσταση "hold" με τιμή-στόχο τα 11 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v