Πρόταση ΣΕΔΥΚΑ για αποκρατικοποιήσεις

Πρόταση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να δημιουργήσει ένα συμβουλευτικό όργανο με την συμμετοχή τόσο των ΕΠΕΥ, όσο και των ΑΕΕΔ, υπέβαλε ο ΣΕΔΥΚΑ.

Πρόταση ΣΕΔΥΚΑ για αποκρατικοποιήσεις
Πρόταση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να δημιουργήσει ένα συμβουλευτικό όργανο με την συμμετοχή τόσο των ΕΠΕΥ, όσο και των ΑΕΕΔ προκειμένου οι εταιρείες του κλάδου να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό εθνικό έργο, υπέβαλε ο ΣΕΔΥΚΑ.

Οπως σημειώνει το προεδρείο του Συνδέσμου, ενόψει της διαφαινόμενης κυβερνητικής πρόθεσης να προωθηθούν αποκρατικοποιήσεις (μερικές ή ολικές) και αναδιοργανώσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, ο Σ.Ε.Δ.Υ.Κ.Α. εκτιμά ότι μέσα στους συμβούλους που θα επιλέξει η κυβέρνηση θα πρέπει να περιλαμβάνονται και ελληνικές εταιρείες από το χώρο της Κεφαλαιαγοράς, καθότι και τα κατάλληλα στελέχη διαθέτουν και την ελληνική πραγματικότητα γνωρίζουν καλύτερα από πολλούς αδρά αμειβόμενους ξένους οίκους.

Μάλιστα ο Σ.Ε.Δ.Υ.Κ.Α. εκτιμά πως στον χώρο της Κεφαλαιαγοράς επιχειρούν εταιρίες τόσο ΕΠΕΥ (όχι μόνον χρηματιστηριακές) όσο και ΑΕΕΔ με εμπειρίες και πιστοποιήσεις που τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν σε όλο το φάσμα του υπό εξαγγελία από την κυβέρνηση Συμβουλευτικού Εργου.

Οπως τονίζεται σχετικά, μπορεί να διαθέτουν οι ξένοι σύμβουλοι συγκεκριμένες εμπειρίες, δεν είναι δυνατόν όμως να εξαιρείται σήμερα από τις διεργασίες αυτές όλο το φάσμα των Ελληνικών Εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v