Citigroup: Υψηλότερες τιμές για 7 τράπεζες

Υψηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες (πλην της MPB) θέτει η Citigroup σε έκθεση με τίτλο Hellenic Big Picture καθώς εμφανίζεται πιο αισιόδοξη για τη μακροοικονομική εικόνα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Citigroup: Υψηλότερες τιμές για 7 τράπεζες
Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες (πλην της MPB) θέτει η Citigroup σε έκθεση (24/8) με τίτλο "Hellenic Big Picture", καθώς εμφανίζεται πιο αισιόδοξη για τη μακροοικονομική εικόνα στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ειδικότερα, για την Alpha (σύσταση "hold") ο διεθνής οίκος αυξάνει την τιμή-στόχο στα 5,75 ευρώ, από 4,75 πριν, ενώ για την ΑΤΕ ("sell") η νέα τιμή τίθεται στo 0,95 ευρώ από 0,75 προηγουμένως.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου ("buy") η Citi θέτει νέα τιμή τα 5 από 4,5 ευρώ πριν, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς ("hold") η τιμή τίθεται στα 4,5 ευρώ, από τα 4 που ήταν πριν.

Για τη Eurobank ("hold") ο διεθνής οίκος αυξάνει την αποτίμηση στα 5,75 ευρώ από 4,25 πριν και για το Τ.Τ. ενισχύει την τιμή στα 4,5 ευρώ από 3 ευρώ πριν.

Για την Εθνική Τράπεζα ("hold") η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 11,25 ευρώ, από 10 ευρώ πριν, ενώ για την MPB (σύσταση "hold" από "buy") η Citi θέτει νέα τιμή τα 1,7 ευρώ, από 1,85 ευρώ προηγουμένως.
 
Ο διεθνής οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή το 2010 των περισσότερων τραπεζών από αυτές που καλύπτει καθώς, όπως αναφέρει, το μακροοικονομικό περιβάλλον φαίνεται να σταθεροποιείται και το δημοσιονομικό έλλειμμα να υποχωρεί σύμφωνα με τα σχέδια.

Παράλληλα, αναφέρει ότι στην Κύπρο η πιστωτική επέκταση τρέχει με ρυθμό 8% κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης που καταγράφεται για στεγαστικά δάνεια.

Αναφορικά με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις θεωρεί ότι η σεναριολογία θα κορυφωθεί το φθινόπωρο, ενώ οι μετοχές θα εμφανίσουν μεταβλητότητα.

Οι επενδυτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αποτιμήσεις που δεν αντανακλούν απαραίτητα τα θεμελιώδη στοιχεία, αναφέρει η Citigroup.

Tι εκτιμά για το β΄ τρίμηνο

Ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι τα κέρδη (πριν τα δικαιώματα μειοψηφίας) της Εθνικής Τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 92 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο και της Αlpha Bank στα 33 εκατ. ευρώ.

Για την ΑΤΕ βλέπει ζημίες 39 εκατ. ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς ζημίες 9 εκατ. ευρώ.

Η Citi εκτιμά κέρδη 17 εκατ. ευρώ για την MPB και κέρδη (πριν τα δικαιώματα μειοψηφίας) 37 εκατ. ευρώ για τη Eurobank.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου, βλέπει κέρδη ύψους 77 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο και για το Τ.Τ. ζημίες 15 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v