Φουρλής: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη

Κάτω των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Φουρλής στο β΄ τρίμηνο, επισημαίνουν οι εγχώριες χρηματιστηριακές. Τι λένε Marfin, Eurobank Sec., Proton και Alpha Finance για τα αποτελέσματα.

Φουρλής: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη
Κάτω των προσδοκιών διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Φουρλής στο β΄ τρίμηνο, επισημαίνουν οι εγχώριες χρηματιστηριακές.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων σε όλες τις γραμμές, λόγω των μικρότερων του αναμενομένου εσόδων στην Intersport και στον κλάδο χονδρικής. Οι πωλήσεις του ΙΚΕΑ ήταν οριακά καλύτερες των εκτιμήσεων, με στάσιμη ανάπτυξη όμως και αδύναμες τάσεις στα περιθώρια.  

H Eurobank Sec. επισημαίνει ότι τα μεγέθη διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των συγκλινουσών προβλέψεων των αναλυτών, εκτιμώντας ότι η ανάκαμψη των μεγεθών της εταιρίας δύσκολα θα πραγματοποιηθεί πριν από το 2012. Παράλληλα, τονίζει ότι η ισχυρή βάση λειτουργικών δαπανών από τα νέα καταστήματα στο Q4 του 2009 και στο Q4 του 2010 θα επιβαρύνουν τα λειτουργικά περιθώρια και τα κέρδη της εταιρίας.   

Η Proton τονίζει ότι τα μεγέθη της Φουρλής δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις. Τα έσοδα από την Intersport διαμορφώνονται χαμηλότερα των προβλέψεων κατά 3% και του ΙΚΕΑ κατά 2%.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι τα κέρδη της εταιρίας στο β΄ τρίμηνο ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, με απογοητευτική απόδοση των ΙΚΕΑ, καθώς, όπως επισημαίνει, οι αδύναμες πωλήσεις δείχνουν ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικό στην ύφεση όσο θεωρούνταν.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v