ΕΜΠ: Πρώτος στόχος η υπέρβαση των 1.610

Μια "αναιμική" βραχύβια ανοδική αντίδραση προς την ευρύτερη περιοχή των 1.600 μ., που είναι πιθανό σενάριο, δεν αλλάζει την ισχύουσα αρνητική τεχνική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων, επισημαίνει η Εμπορική.

ΕΜΠ: Πρώτος στόχος η υπέρβαση των 1.610
Μια "αναιμική" βραχύβια ανοδική αντίδραση προς την ευρύτερη περιοχή των 1.600 μ., που είναι πιθανό σενάριο, δεν αλλάζει την ισχύουσα αρνητική τεχνική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων, επισημαίνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση. 

Μόνο αν ο Γ.Δ. ξεπεράσει τις 1.610 μ., προσθέτει, με παράλληλη αύξηση των συναλλαγών θα διαφοροποιηθεί προς το θετικότερο η τεχνική εικόνα.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε ο Γ.Δ. διέσπασε καθοδικά τη ζώνη στήριξης των 1.610 - 1.570 μ., με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η πτωτική τάση και να σημειωθεί χαμηλότερη τιμή στις 1.516,17 μονάδες (25/8), από όπου αντέδρασε ανοδικά. 

Οι 1.610 μ. μετατράπηκαν πλέον σε αντίσταση, η οποία για όσο χρονικό διάστημα δεν διασπάται ανοδικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης της πτωτικής τάσης, οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί η σταδιακή επέκταση της υποχώρησης προς τα χαμηλά έτους. Στηρίξεις στις 1.516 (όρια trendline διμήνου), στις 1.482 και στις 1.444 μονάδες. 

Αντίθετα, αν ο Γ.Δ. εκπλήξει θετικά, ξεπερνώντας την αντίσταση των 1.610 μ., θα ακυρωθεί το πτωτικό κανάλι και πιθανότατα θα υπάρξει επιτάχυνση της ανοδικής κίνησης, με επόμενο στόχο την αντίσταση των 1.690 μ., όπου θα κριθούν εκ νέου η δυναμική της αγοράς και η πιθανότητα προσέγγισης των 1.780 - 1.800 μονάδων. 

Βραχυπρόθεσμα, με τις τρέχουσες τεχνικές ενδείξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι να επεκταθεί η ανοδική αντίδραση προς την ευρύτερη περιοχή των 1.600 μ., όπου αναμένεται εκ νέου πισωγύρισμα του Γ.Δ., καθώς η Εμπορική θεωρεί δύσκολη περίπτωση την υπέρβασή της, τουλάχιστον με την πρώτη προσπάθεια. Ανάλογα με την εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών στο μεσοδιάστημα, θα επαναξιολογηθεί η δυνατότητα υπέρβασής της. 

Αντιστάσεις στις 1.588, 1.609 και στις 1.646 μονάδες. 

Τεχνικοί δείκτες: Οι δείκτες τάσης διατηρούν τα σήματα πώλησης και για πρώτη φορά, έπειτα από αρκετές εβδομάδες, πέρασαν σε αρνητικό έδαφος. Οι υπόλοιποι κινούνται αρκετά κοντά σε υπερπουλημένα επίπεδα τιμών, χωρίς όμως να έχουν προσεγγίσεις ακραίες τιμές. 

Μεσοπρόθεσμα, διατηρούνται οι θετικές αποκλίσεις των τεχνικών δεικτών, δίνοντας αυξημένες πιθανότητες υπέρβασης των 1.800 μ. σε ορίζοντα μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v