Τα αποτελέσματα της Εθνικής στο επίκεντρο

Στην Εθνική Τράπεζα στρέφεται η προσοχή σήμερα, καθώς ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο - α΄ εξάμηνο του 2010, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κυμαίνονται από 92 εκατ. ευρώ έως και 146 εκατ. ευρώ για το Q2.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής στο επίκεντρο
Στην Εθνική Τράπεζα στρέφεται η προσοχή σήμερα, καθώς ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το β΄ τρίμηνο - α΄ εξάμηνο του 2010, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να εμφανίζουν σημαντικές διαφορές, καθώς οι προβλέψεις για τα κέρδη β΄ τριμήνου κυμαίνονται από τα 92 εκατ. ευρώ έως και τα 146 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στα 115,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 70% σε ετήσια βάση, αναμένονται τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας για το β΄ τρίμηνο σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 10 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, ενώ με βάση τον μέσο όρο των εκτιμήσεων αναλυτών του Bloomberg η Εθνική Τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 109 εκατ. ευρώ.

Η Credit Suisse, από την πλευρά της, εκτιμά ότι η Εθνική θα εμφανίσει κέρδη 132 εκατ. ευρώ, η Merrill Lynch προβλέπει πτώση 63,5% στα καθαρά κέρδη του Q2 στα 146 εκατ. ευρώ, ενώ η Citigroup αναμένει κέρδη (προ δικαιωμάτων μειοψηφίας) στα 92 εκατ. ευρώ.

Η HSBC εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη του β΄ τριμήνου της Εθνικής θα υποχωρήσουν 71% και θα διαμορφωθούν στα 114 εκατ. ευρώ, η Marfin Analysis βλέπει κέρδη 119,3 εκατ. ευρώ, με πτώση 69,5%, ενώ η Proton προβλέπει ότι θα εμφανίσει καθαρά κέρδη ύψους 113 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, λόγω της Finansbank.

Όσον αφορά στο εξάμηνο, οι εκτιμήσεις της Marfin Analysis κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη στα 140,2 εκατ. ευρώ, πτωτικά κατά 80,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v