Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Αλβανία, Τουρκία, Αίγυπτος στήριξαν το Q2

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν, κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων στις μονάδες Αλβανίας, Τουρκίας και Αιγύπτου, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Τιτάν: Αλβανία, Τουρκία, Αίγυπτος στήριξαν το Q2
Καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν, κυρίως λόγω των δραστηριοτήτων στις μονάδες της Αλβανίας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου, σχολιάζουν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα:

Η μεγαλύτερη αξιοποίηση της νέας μονάδας στην Αλβανία και οι ισχυρότερες πωλήσεις στην Τουρκία και στην Αίγυπτο στήριξαν τα αποτελέσματα της Τιτάν, αναφέρει η HSBC, σημειώνοντας πως βοηθητικές για την κερδοφορία ήταν και οι σημαντικά μειωμένες καθαρές χρηματοοικονομικές δαπάνες. Ωστόσο, επιβαρυντικά λειτούργησαν η έκτακτη φορολογία και τα σημαντικά υψηλότερα δικαιώματα μειοψηφίας, που προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τη θυγατρική στην Αλβανία.

Η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας νέων μονάδων παραγωγής στην Αίγυπτο και στην Αλβανία επέτρεψε την αύξηση των πωλήσεων και της οργανικής κερδοφορίας σε αναπτυσσόμενες χώρες της ανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις από τη μείωση της κατανάλωσης τσιμέντου στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, σχολιάζει η Marfin Analysis. Θετική επίδραση στα τελικά αποτελέσματα του ομίλου είχε επίσης η υποτίμηση του ευρώ, η οποία οδήγησε σε θετικές συναλλαγματικές διαφορές που μείωσαν τα χρηματοοικονομικά έξοδα, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Στις δραστηριότητες στην Αλβανία και στην ισχυροποίηση του δολαρίου αποδίδει η Proton τα υψηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα, τα οποία χαρακτηρίζει ικανοποιητικά. Ωστόσο, σημειώνει πως στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Τιτάν, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές και ενδέχεται να υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση στην Ελλάδα.


Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης του αναμενομένου συνεισφοράς των νέων μονάδων τσιμέντων της εταιρίας, σχολιάζει η Εθνική ΑΧΕ, που σημειώνει πως σε γενικές γραμμές η συνεχιζόμενη αδυναμία στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ αντισταθμίστηκε από τις ισχυρές επιδόσεις στην Αίγυπτο και στα δυτικά Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v