Road Show EXAE: Ενδιαφέρον από ξένους

Υψηλό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από ξένους fund managers για συναντήσεις με τους εκπροσώπους των 26 εισηγμένων που συμμετέχουν στο 5ο ετήσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων που οργανώνει στο Λονδίνο η ΕΧΑΕ.

Road Show EXAE: Ενδιαφέρον από ξένους
Απρόσμενα υψηλό ενδιαφέρον εκδηλώνεται από ξένους fund managers για συναντήσεις με τους εκπροσώπους των 26 εισηγμένων εταιρειών που συμμετέχουν στο 5ο ετήσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων που οργανώνει στο Λονδίνο η ΕΧΑΕ.

Μέχρι και χθες είχαν κλειστεί πάνω από 840 ραντεβού (κατά μόνας ή ομαδοποιημένα) αριθμός ρεκόρ για την τελευταία τριετία, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να «χωρέσουν» και μερικές ακόμη συναντήσεις προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Στο διήμερο πρόγραμμα παρουσιάσεων έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 funds μεταξύ των οποίων όλα τα μεγάλα ονόματα της θεσμικής διαχείρισης (Αμοιβαία Capital, Fidelity, hedge funds όπως το BlackRock κά) τα οποία θα εκπροσωπηθούν με 202 διαχειριστές κεφαλαίων (fund managers) σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία.

Για πρώτη φορά μάλιστα θα παρεβρεθούν εκπρόσωποι και από τους τρεις γεωγραφικούς τομείς διαχείρισης της Capital (Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σαν Φραντσίσκο), ενδεικτικό του αυξημένου ενδιαφέροντος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ενδιαφέρον που σύμφωνα με εκπροσώπους των εισηγμένων εταιρειών που συμμετέχουν στις παρουσιάσεις οφείλεται στο γεγονός ότι το road show συνδυάζει macro και micro παρουσιάσεις.

Οι ξένοι διαχειριστές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι, για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι, στοιχεία για την εξέλιξη του ελλείμματος, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ευρύτερα την προσπάθεια επίτευξης των στόχων του μνημονίου από τους τρεις γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών που θα κάνουν και την κεντρική παρουσίαση του διημέρου.

Λόγω ακριβώς των ιδιαιτεροτήτων της μακροοικονομικής συγκυρίας οι τράπεζες συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η πρώτη πεντάδα με τα περισσότερα ραντεβού από τις 26 εταιρείες που συμμετέχουν καταλαμβάνεται από τράπεζες με την Εθνική Τράπεζα να αναδεικνύεται, άτυπα, «πρωταθλητής» καθώς έχει κλείσει τις περισσότερες συναντήσεις. Στην πρώτη πεντάδα συμπεριλαμβάνονται και οι Τραπεζα Κυπρου, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Από τις μη χρηματοοικονομικές το υψηλότερο ενδιαφέρον (με 53 ραντεβού μέχρι και χθες) συγκεντρώνει ο ΟΠΑΠ και ακολουθούν ΟΤΕ (45 ραντεβού), Coca Cola 3Ε (43 ραντεβού), Φουρλής (40 ραντεβού), Intralot (31 ραντεβού).

Σημειώνεται ότι οι όμιλοι Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα αν και συμμετέχουν και με τις δύο εισηγμένες (Μυτιληναίος- Μέτκα, ΓΕΚΤΕΡΝΑ –ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ) θα διαθέτουν έναν χώρο παρουσιάσεων.

Τα περισσότερα εκ των funds που συμμετέχουν προέρχονται από την Ευρώπη και διατηρούν ή διατηρούσαν στο παρελθόν θέσεις σε ελληνικές μετοχές. Χορηγοί για άλλη μια χρονιά του ετήσιου προγράμματος παρουσιάσεων είναι οι Citigroup, Cheuvreux, EFG Securities, Alpha Finance, Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και Εθνική Χρηματιστηριακή.

Περίπου 20 από τις εισηγμένες που συμμετέχουν στην διημερίδα θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο διευθύνοντος συμβούλου ή οικονομικού διευθυντή ενώ υπάρχουν και κάποιες που συμμετέχουν με τους IRO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v