Ψήφιση σ/ν απλούστευσης συμμετοχής μετόχων

Ψηφίστηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 από την ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για απλούστευση των διαδικασιών συμμετοχής και εκπροσώπησης των μετόχων. Όλες οι διατάξεις του νέου νόμου.

Ψήφιση σ/ν απλούστευσης συμμετοχής μετόχων
Ψηφίστηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 από την ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας "Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της οδηγίας 2007/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 11ης Ιουλίου 2007, σχετικά με την άσκηση ορισμένων δικαιωμάτων από μετόχους εισηγμένων εταιριών - Τροποποίηση και προσαρμογή του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 περί ανωνύμων εταιριών και του Ν. 2396/1996".

Οι διατάξεις του νόμου αφορούν στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες σχετικά με τις διαδικασίες που διέπουν τις γενικές τους συνελεύσεις.

Ο νόμος ενισχύει τα δικαιώματα των μετόχων, ιδίως όσον αφορά στην παροχή πληροφοριών και στη συμμετοχή στη γενική συνέλευση και στην ψηφοφορία χωρίς τη φυσική παρουσία, ενώ καταργεί την υποχρέωση δέσμευσης των μετοχών ως προϋπόθεση συμμετοχής στη γενική συνέλευση. Επισημαίνεται ότι ο νόμος έχει άμεση εφαρμογή από τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ.

* Το πλήρες κείμενο του νέου νόμου για τη μετοχική συμμετοχή δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v