Kορρές: Mειώνει την τιμή-στόχο η Merit

H Merit συνεχίζει την κάλυψη της Κορρές με διατήρηση της σύστασης "buy" και τιμή-στόχο τα 6,40 ευρώ (από 6,90 ευρώ). Η μικρή αλλαγή στην τιμή-στόχο οφείλεται κυρίως στο αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον.

Kορρές: Mειώνει την τιμή-στόχο η Merit
H Merit συνεχίζει την κάλυψη της εταιρίας Κορρές με διατήρηση της σύστασης "buy "και τιμή-στόχο τα 6,40 ευρώ (από τιμή 6,90 ευρώ).

Η μικρή αλλαγή στην τιμή-στόχο οφείλεται κυρίως στο αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον που επηρεάζει τα αποτελέσματα της εταιρίας στην Ελλάδα, τουλάχιστον για φέτος και το επόμενο έτος, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η εταιρία προσφέρει μια μεγάλη γκάμα καινοτόμων καλλυντικών προϊόντων και έχει πρόσφατα διεισδύσει σε καινούργιες αγορές, συνάπτοντας σημαντικές συμφωνίες με πολυεθνικές όπως η Johnson & Johnson για τη βόρεια Αμερική. Επίσης, έχει πολύ σημαντικό μερίδιο αγοράς στο δίκτυο των φαρμακείων όπου κυρίως στοχεύει, με τον ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές να είναι πολύ μεγάλος.

Η μείωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν αναμενόμενη και δικαιολογημένη λόγω του διαφορετικού χρονοδιαγράμματος στα λανσαρίσματα νέων προϊόντων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 και της μειωμένης αγοραστικής δυνατότητας των καταναλωτών.

Η μεγάλη πτώση των πωλήσεων στο εσωτερικό αντισταθμίστηκε από την αξιόλογη αύξηση στο εξωτερικό. Τα αυξημένα έξοδα διαφήμισης που αναμένεται να αποδώσουν καρπούς στο β΄ εξάμηνο, το χαμηλότερο μικτό περιθώριο κέρδους λόγω των ενισχυμένων πωλήσεων στο εξωτερικό, οι αυξημένες αποσβέσεις και η ενσωμάτωση μιας θυγατρικής στην Αμερική οδήγησαν σε μείωση του λειτουργικού κέρδους κατά 28%. Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό 20% και διαμορφώθηκαν στα 2,4 εκατ. ευρώ.

Στο β΄ εξάμηνο αναμένουμε να αποδώσει η διαφημιστική καμπάνια για τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρίας, ενώ το λανσάρισμα νέων καλλυντικών συνεχίζεται, αναφέρει η Merit.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η εταιρία συνεχίζει τη δυναμική προώθηση των προϊόντων της, όμως αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται μεταβατική καθώς από το 2011 η διανομή θα γίνεται μέσω της πολυεθνικής J&J.

Για το σύνολο του έτους εκτιμούμε πως η ποσοστιαία πτώση των πωλήσεων και των καθαρών κερδών θα είναι τελικά μονοψήφια, τονίζει η Merit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v