Εισροές 54 δισ. σε ευρωπαϊκά αμοιβαία

Οι καθαρές εισροές στις ευρωπαϊκές συλλογικές επενδύσεις ανήλθαν σε € 54 δισ. έναντι καθαρών εισροών € 5 δισ. τον Ιούλιο σύμφωνα με το μηνιαίο fact sheet με στοιχεία του Αυγούστου που εκδίδει η EFAMA.

Εισροές 54 δισ. σε ευρωπαϊκά αμοιβαία
Οι καθαρές εισροές σε συλλογικές επενδύσεις, τα επονομαζόμενα ΟΣΕΚΑ, ανήλθαν σε € 54 δισ. οι οποίες συγκρίνονται με καθαρές εισροές € 5 δισ. τον Ιούλιο σύμφωνα με το μηνιαίο fact sheet με στοιχεία του Αυγούστου που εκδίδει η EFAMA, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΘΕ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη δυνατή επιστροφή σε μακροπρόθεσμους ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός Διαχείρισης Διαθεσίμων) και την ανάκαμψη στις εισροές κεφαλαίων των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων.

Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν για πρώτη φορά τόσο υψηλές εισροές κεφαλαίων €38 δισ. τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τα €16 δισ. του Ιουλίου. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις καθαρές εισροές των Ομολογιακών Α/Κ οι οποίες ανήλθαν στα €23 δισ.

Αντιθέτως, η ζήτηση των Μετοχικών Α/Κ μειώθηκε, παρά τις θετικές ενδείξεις για την οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ.

Τα Διαχείρισης Διαθεσίμων κατέγραψαν μετά από πολλούς μήνες εισροές κεφαλαίων ύψους €16 δισ. Τα Special funds τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές (πχ. Συνταξιοδοτικά Ταμεία) συνέχισαν να καταγράφουν σημαντικές καθαρές εισροές € 11 δισ.

Το σύνολο της αγοράς των συλλογικών επενδύσεων κατέγραψε τον Αύγουστο ποσοστιαία αύξηση 2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

* Τα αναλυτικά στοιχεία για τους ΟΣΕΚΑ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v