Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΜΕΧΑ: 4 ερωτήματα για υποψήφιους προέδρους ΧΑ

Με αφορμή την επικείμενη επιλογή προσώπου για τη θέση του πρόεδρου του ΧΑ, ο ΣΜΕΧΑ αναφέρει την ανάγκη να δημοσιοποιηθούν εκ των προτέρων οι θέσεις των υποψηφίων σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα της αγοράς.

ΣΜΕΧΑ: 4 ερωτήματα για υποψήφιους προέδρους ΧΑ
Με αφορμή την επικείμενη επιλογή προσώπου για τη θέση του πρόεδρου του Χ.Α. και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ, ο ΣΜΕΧΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει την ανάγκη να δημοσιοποιηθούν εκ των προτέρων σε όλους τους φορείς της αγοράς οι θέσεις και οι απόψεις όσων υποψηφίων για τις θέσεις αυτές προκριθούν, με διαφάνεια όμως, σχετικά με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την αγορά, τα οποία ο ΣΜΕΧΑ είχε εκθέσει σε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών στις 5/10/2010, και συγκεκριμένα:

α. Ποιες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις θα ληφθούν ώστε να καταστούν η χρηματιστηριακή αγορά ανταγωνιστική και η χώρα διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, με πρόσθετα συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες.

β. Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο θα μειώσει η ΕΧΑΕ το κόστος λειτουργίας της, καθώς και τις σημερινές πολύ υψηλές χρεώσεις της, που καθιστούν το ελληνικό χρηματιστήριο το ακριβότερο της Ευρώπης.

γ. Πώς θα επιτευχθεί η τεχνολογική και ποιοτική αναβάθμιση του Χ.Α.

δ. Πώς θα διασφαλιστεί η ουσιαστική εκπροσώπηση του ΣΜΕΧΑ στην ΕΧΑΕ και στο Χ.Α και πώς θα αναβαθμιστούν και θα ανανεωθούν τα Δ.Σ. τους, δεδομένου ότι: α) κάποιες τράπεζες πούλησαν όλες τις μετοχές τους, β) η πλειονότητα των μελών του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ και του Δ.Σ. του Χ.Α. δεν έχει πιστοποιήσεις, ενώ υπάρχουν πιστοποιημένοι χιλιάδες απασχολούμενοι στον χώρο της κεφαλαιαγοράς με διάθεση να προσφέρουν.

Σε μια δύσκολη για την ελληνική οικονομία συγκυρία, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΜΕΧΑ, όλοι οι φορείς της αγοράς οφείλουν να επιδείξουν σήμερα την κατάλληλη ωριμότητα αλλά και συναίνεση προς μια νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση της χώρας, που θα βασίζεται στον υγιή ανταγωνισμό και στη διαφάνεια, στην ισονομία και στην αξιοπιστία του χρηματιστηριακού θεσμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v