ΣΑΡ: Σε "hold" υποβαθμίζει η Marfin Analysis

Χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών κινείται το νέο guidance του ομίλου Σαράντη όσον αφορά στους στόχους του 2010. Σε "hold" υποβαθμίζει η Marfin Analysis, "neutral" διατηρεί η Alpha Finance.

ΣΑΡ: Σε hold υποβαθμίζει η Marfin Analysis
Χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών κινείται το νέο guidance του ομίλου Σαράντη όσον αφορά στους στόχους του 2010.

Η αναθεώρηση αυτή των στόχων του ομίλου οδήγησε τη Marfin Analysis σε υποβάθμιση της αξιολόγησης για τη Σαράντης σε "hold" από "accumulate" και στη μείωση της τιμής-στόχου στα 4,20 ευρώ ανά μετοχή από τα 4,50 ευρώ προηγουμένως. Από την πλευρά της, η Alpha Finance διατηρεί αμετάβλητη την "ουδέτερη" σύσταση.

Όπως επισημαίνει η Marfin Analysis, οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, αν και χαμηλότερες του προηγούμενου guidance της Σαράντης σε επίπεδο κερδοφορίας, είναι υψηλότερες από το νέο guidance. Η Marfin εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη της Σαράντης θα διαμορφωθούν για το σύνολο της χρήσης 2010 στα 12,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 22,5% (ποσό περίπου 19% χαμηλότερο έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεών της). Όσον αφορά στον κύκλο εργασιών, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα διαμορφωθεί στα 223 εκατ. ευρώ, ποσό που πλησιάζει το guidance της διοίκησης της Σαράντης, ενώ οι αναθεωρημένες προβλέψεις για τα EBITDA διαμορφώνονται στα 21,7 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Finance, από την πλευρά της, αναφέρει ότι τα έσοδα της Σαράντης αναμένονται πλέον στα 222, 9 εκατ. ευρώ (+1% σε ετήσια βάση) έναντι εκτιμήσεών της για 227, 6 εκατ. ευρώ, τα EBITDA υπολογίζονται στα 21,6 εκατ. ευρώ (-20% σε ετήσια βάση) έναντι των εκτιμήσεων για 23,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 13,2 εκατ. ευρώ (-20% σε ετήσια βάση) έναντι εκτιμήσεων για 14,3 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως οι προηγούμενοι στόχοι προέβλεπαν έσοδα 230 εκατ. ευρώ (+4% σε ετήσια βάση), EBITDA στα 28,8 εκατ. ευρώ (+6% σε ετήσια βάση) και καθαρά κέρδη 17,8 εκατ. ευρώ (+9% σε ετήσια βάση).

Η διοίκηση της Σαράντης προχώρησε την Παρασκευή στην αναθεώρηση των οικονομικών της μεγεθών για την τρέχουσα χρήση, επικαλούμενη την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου και την προβλεπόμενη τάση στην καταναλωτική αγορά στην Ελλάδα και στις ξένες αγορές του ομίλου για το υπόλοιπο της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v