Νέο διαπραγματεύσιμο Α/Κ από την Εθνική

Η ΕΘΝΙΚΗ Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., μέλος του Ομίλου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, δημιούργησε ένα νέο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο το NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 – Μετοχικό.

Νέο διαπραγματεύσιμο Α/Κ από την Εθνική
Η ΕΘΝΙΚΗ Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, δημιούργησε ένα νέο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο το NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 – Μετοχικό.

Το NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 – Μετοχικό είναι ένα πρωτοπόρο επενδυτικό όχημα, που προσφέρει σε Ιδιώτες αλλά και Θεσμικούς επενδυτές την δυνατότητα να τοποθετηθούν με μία κίνηση, σε ένα καλάθι επιλεγμένων μετοχών της Ελληνικής αλλά και της Αναπτυσσόμενης Τουρκικής Αγοράς.

Ο Επενδυτικός Στόχος του νέου ETF είναι η αναπαραγωγή της σύνθεσης αλλά και η επίτευξη της απόδοσης του Μετοχικού Δείκτη GREECE & TURKEY 30 (GT-30). Ο δείκτης GREECE & TURKEY 30 (GT-30), αναπαράγει την απόδοση επιλεγμένων εταιρειών διαφόρων κλάδων των Χρηματιστηρίων Αθήνας και Κωνσταντινούπολης.

Συγκεκριμένα, οι συνολικά 30 εταιρείες που συμμετέχουν στο δείκτη GT-30 (15 από Ελλάδα και 15 από Τουρκία) κατέχουν την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στις δυο χρηματιστηριακές αγορές ενώ το ποσοστό της αρχικής συμμετοχής τους στον δείκτη δεν ξεπερνά το 10%.
 
Ο μέγιστος αριθμός τραπεζικών μετοχών που μπορούν να συμμετέχουν στο δείκτη είναι 4 από κάθε χώρα. Ο δείκτης GT-30 υπολογίζεται, ελέγχεται και επικαιροποιείται από την STOXX Ltd.
Τα μερίδια του NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 – Μετοχικό θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 3 Νοεμβρίου 2010 και θα διαπραγματεύονται σε πραγματικό χρόνο, όπως ακριβώς και μια απλή μετοχή. Οι τιμές αγοράς και πώλησης των μεριδίων προσεγγίζουν το 1/100 της τιμής του Δείκτη GT-30 και είναι άμεσα γνωστές, καθώς διαμορφώνονται συνεχώς κατά τη διάρκεια των συναλλαγών.

Το νέο Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες των μετοχών (εμπορευσιμότητα, ανοικτές πωλήσεις, δανεισμός, ρευστότητα, κ.λπ.) με τα πλεονεκτήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, όπως χαμηλά κόστη, διασπορά του κινδύνου, διαφάνεια, κ.λπ.

Θεματοφύλακας: Εθνική Τράπεζα
Ειδικός Διαπραγματευτής: ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΉ ΑΕΠΕΥ
Συναλλαγές : Καθημερινά μέσω των Χρηματιστηριακών Εταιρειών

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 - Μετοχικό, το οποίο βασίζεται στον Δείκτη GT-30, υπό καμία έννοια ή τρόπο δεν επιχορηγείται, υποστηρίζεται, πωλείται ή προωθείται ούτε από την εταιρεία STOXX Limited, η οποία εδρεύει στη Ζυρίχη, Ελβετία (“STOXX”), ούτε από τα Χρηματιστήρια της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας. Τόσο η STOXX και η αδειοδοτούσα εταιρεία Dow Jones & Company, Inc., που εδρεύει στο Delaware, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, όσο και τα Χρηματιστήρια της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας, δεν έχουν καμιά νομική υποχρέωση έναντι των μεριδιούχων του Αμοιβαίου Κεφαλαίου NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 - Μετοχικό και δεν ευθύνονται για οιαδήποτε ζημία μπορεί να προκύψει λόγω της επένδυσης στο Αμοιβαίο Κεφάλαιο NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 - Μετοχικό

Οι μεριδιούχοι του Αμοιβαίου Κεφαλαίου NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30- Μετοχικό γνωρίζουν και αποδέχονται ότι ο υπολογισμός του δείκτη βασίζεται σε μεγάλο όγκο δεδομένων, τα οποία παρέχονται στην STOXX από τρίτες πηγές και τα οποία πρέπει να τύχουν επεξεργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα στοιχεία του υπολογισμού διαχέονται μέσω υποδομών τρίτων μερών. Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο λαθών και καθυστερήσεων στη διαμόρφωση της τιμής του δείκτη GT-30 δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως, γεγονός το οποίο δύναται να έχει επίπτωση στο Αμοιβαίο Κεφαλαίο NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30- Μετοχικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v