ΟΤΕ: Πως σχολιάζουν οι ΑΧΕ το Q3

Μικτή υποδοχή από τους αναλυτές στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το γ' τρίμηνο, αν και σε γενικές γραμμές θεωρούνται αναμενόμενα.

ΟΤΕ: Πως σχολιάζουν οι ΑΧΕ το Q3
Μικτή υποδοχή από τους αναλυτές στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το γ' τρίμηνο, αν και σε γενικές γραμμές θεωρούνται αναμενόμενα.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο ο ΟΤΕ επιβεβαίωσαν τις αναμενόμενες τάσεις, σύμφωνα με την Ρroton. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία, οδηγεί την Ρroton ώστε να αναμένει περαιτέρω πιέσεις τα επόμενα τρίμηνα. Από την άλλη πλευρά, θεωρεί ενθαρρυντική την μέχρι στιγμής μείωση κόστους στον τομέα σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα αλλά και στην Cosmote, ωστόσο υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο βελτιώσεων.

Σύμφωνα με την Ρroton, το γεγονός ότι ο κ. Τσαμάζ είναι «insider» σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην ανάληψη των καθηκόντων του και πως η εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης του Οργανισμού θα συνεχιστεί με ακόμα ταχύτερο ρυθμό.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την σύσταση “outperform” για τον ΟΤΕ, σημειώνοντας πως η μετοχή του Οργανισμού φαίνεται φθηνότερη σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες, με το EV/EBITDA του 2011 στο 3,7.

Η HSBC από την πλευρά της, η οποία διατηρεί τη σύσταση “neutral” με τιμή-στόχο τα 6 ευρώ ανά μετοχή, σχολιάζει ότι σε γενικές γραμμές, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε άλλο ένα «φτωχό» τρίμηνο, καταγράφοντας μία διαδοχική συνολική επιβράδυνση. Όπως επισημαίνει, η επιβράδυνση αυτή τονίζεται από τις αρνητικές επιπτώσεις του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας στις καταναλωτικές δαπάνες, τον εντονότατο ανταγωνισμό και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με την HSBC, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο όσον αφορά το outlook, ενώ οι παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά τις πωλήσεις του ΟΤΕ το γ’ τρίμηνο θα συνεχίσουν να επηρεάζουν και το δ’ τρίμηνο.

Η Euroxx επισημαίνει ότι τα μεγέθη γ' τριμήνου ήταν αναμενόμενα με τα λειτουργικά κέρδη λίγο υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων και ισχυρότερα καθαρά κέρδη λόγω χαμηλότερης φορολόγησης και χρηματοοικονομικών δαπανών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v