ΑΧΕ: "Ανακουφιστικά" τα αποτελέσματα των εκλογών

Το αποτέλεσμα των εκλογών και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί μη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών αναμένεται να "ανακουφίσουν" σήμερα τη Σοφοκλέους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

ΑΧΕ: Ανακουφιστικά τα αποτελέσματα των εκλογών
Το αποτέλεσμα των εκλογών και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί μη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, αναμένεται να "ανακουφίσουν" σήμερα τη Σοφοκλέους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η αποχή, και η ικανοποίηση του πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα θα μπορούσαν να "ανακουφίσουν" την αγορά, σύμφωνα με τη Marfin Analysis. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταβολών σε μετοχές που είχαν βρεθεί υπό σοβαρή πίεση στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ στο επίκεντρο θα βρίσκεται και πάλι ο τραπεζικός κλάδος.

Οριακά χαμηλότερο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένει για σήμερα η Proton Bank, ενώ εκτιμά πως η χθεσινή ανακοίνωση του κ. Γ. Παπανδρέου περί μη κήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών θα "ανακουφίσει" τη Σοφοκλέους.

Θετικές τάσεις, μετά και το καθησυχαστικό μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η προσοχή επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις και όχι στις πρόωρες εκλογές, αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Eurobank Sec.

Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε υψηλότερα κατά 0,7%, στις 1.508 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 2,6%, με τον μέσο τζίρο να διαμορφώνεται στα 103 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v