Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ:Φραγμό στην "εύκολη" έξοδο εταιριών από το ΧΑ

Tην κατάργηση της δυνατότητας εξόδου εταιριών από το χρηματιστήριο μέσω της συγχώνευσης διά εξαγοράς της εισηγμένης από μη εισηγμένη εισηγείται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της μειοψηφίας.

ΕΚ:Φραγμό στην εύκολη έξοδο εταιριών από το ΧΑ
Tην κατάργηση της δυνατότητας εξόδου εταιριών από το χρηματιστήριο μέσω της συγχώνευσης διά εξαγοράς της εισηγμένης από μη εισηγμένη εταιρία εισηγείται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία καλεί γι' αυτόν τον λόγο τους αρμόδιους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους έως το τέλος του μήνα.

Με επιστολή του στα μέλη της ΕΝΕΙΣΕΤ, του ΣΜΕΧΑ, της ΕΕΤ, της ΕΘΕ, του ΣΕΔΥΚΑ και του ΣΕΔ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζητά την κατάργηση του άρθρου 30 του Ν. 3461/2006 ώστε στο εξής να είναι δυνατή η διαγραφή εισηγμένων εταιριών από το Χ.Α. μόνο ύστερα από επιτυχή δημόσια πρόταση ή έπειτα από απόφαση του 95% του συνόλου των μετόχων της εταιρίας.
 
Στην ίδια επιστολή γίνεται λόγος για ανάγκη επανεξέτασης του παραπάνω νόμου, καθώς, όπως έδειξε, δεν πέτυχε να διασφαλίσει σε ικανοποιητικό βαθμό τα συμφέροντα της μειοψηφίας.

Προφανώς η αλλαγή αυτή, όταν εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο και τεθεί σε ισχύ στο άμεσο μέλλον, θα αφορά στις μελλοντικές περιπτώσεις δημοσίων προτάσεων και όχι σε αυτές που σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v