Τράπεζα Κύπρου: Ικανοποιητικό το Q3, λένε οι ΑΧΕ

"Ικανοποιητικά" χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου οι αναλυτές, επισημαίνοντας τις επιδόσεις των εσόδων από τόκους και τον περιορισμό του κόστους.

Τράπεζα Κύπρου: Ικανοποιητικό το Q3, λένε οι ΑΧΕ
 "Ικανοποιητικά" χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου οι αναλυτές, επισημαίνοντας τις επιδόσεις των εσόδων από τόκους και τον περιορισμό του κόστους.

Ισχυρότερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου σε επίπεδο παραγωγής εσόδων από τόκους και καλύτερης διαχείρισης του κόστους, επισημαίνει η HSBC σε ξεχωριστό note της.

Κατά τη χρηματιστηριακή, τα ισχυρά αποτελέσματα λειτουργούν ως άλλη μία ψήφος εμπιστοσύνης στον αγαπημένο της τραπεζικό τίτλο ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες.

Στα καθαρά έσοδα από τόκους εστιάζει και η Marfin Analysis, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά και σε επίπεδο κερδοφορίας ανώτερα των εκτιμήσεων.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της στάση για τη μετοχή και προαναγγέλλει την αλλαγές στις εκτιμήσεις της, αν και τονίζει ότι οι αλλαγές σε επίπεδο κερδοφορίας θα είναι λίγες για φέτος. Η Marfin αναμένει από την αγορά να καλωσορίσει τα αποτελέσματα.

Την ίδια γνώμη περί ικανοποιητικών αποτελεσμάτων έχει και η Proton Bank, η οποία εμφανίζεται θετική για τις επιδόσεις σε επίπεδο εσόδων στην Κύπρο και για τις καλύτερες του αναμενομένου επιδόσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα.

Σε γενικές γραμμές, αντίστοιχα των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου η Eurobank Securities, αναφέροντας ότι σε επίπεδο κερδοφορίας οι επιδόσεις ήταν καλύτερες του αναμενομένου, καθώς και ότι οι βασικές τραπεζικές δραστηριότητες βελτιώθηκαν περαιτέρω. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η τάση σε ό,τι αφορά την ποιότητα ενεργητικού δεν είναι θετική, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο στα 4,2 ευρώ με σύσταση "buy".

Συνολικά υγιή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Euroxx Χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας στα θετικά σημεια του Q3 τα καθαρά έσοδα από τόκους, την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης του κόστους και τη δανειακή επέκταση, και στα αρνητικά την επίδοση που παρατηρήθηκε στις καταθέσεις, την οποία αξιολογεί ως μάλλον αδύναμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v