ΟΠΑΠ: Το ΚΙΝΟ ώθησε το Q3, λένε οι αναλυτές

Χάρη στην ανθεκτικότητα του ΚΙΝΟ ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε αποτελέσματα γ΄ τριμήνου καλύτερα του αναμενομένου, σχολιάζουν οι αναλυτές.

ΟΠΑΠ: Το ΚΙΝΟ ώθησε το Q3, λένε οι αναλυτές
Χάρη στην ανθεκτικότητα του ΚΙΝΟ, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε αποτελέσματα γ΄ τριμήνου καλύτερα του αναμενομένου, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η ανθεκτικότητα του KINO ήταν αυτή που οδήγησε στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, σημειώνοντας ωστόσο πως, ακόμα και αν αυτά ήταν θετική έκπληξη, δεν είναι αρκετά για να μεταβάλουν τη σύσταση "neutral" για την μετοχή. Όπως επισημαίνει, οι προσδοκίες για την ενδεχόμενη μείωση του φόρου στα μερίσματα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και θεωρεί πως ο τίτλος ίσως παραμείνει χωρίς καταλύτη βραχυπρόθεσμα, ιδιαίτερα αφού οι προθέσεις της κυβέρνησης για την απελευθέρωση της αγοράς στοιχηματισμού δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί.

Για ισχυρά αποτελέσματα κάνει λόγο η HSBC, σημειώνοντας πως τα κέρδη αποδείχτηκαν ανθεκτικά στην όλο και πιο βαθιά οικονομική ύφεση στην Ελλάδα. Η HSBC σημειώνει ότι οι καλές επιδόσεις εξηγούνται από τη χαμηλότερη απόδοση κερδών στους παίκτες, το βελτιωμένο momentum του ΚΙΝΟ και από τον επιτυχημένο περιορισμό των λειτουργικών δαπανών.

Για θετική έκπληξη από το ΚΙΝΟ κάνει λόγο η Εurobank Sec. και χαρακτηρίζει ισχυρά τα μεγέθη που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι επιδόσεις του γ΄ τριμήνου σημαίνουν ότι, με βάση το consensus για τη χρήση του 2010, τα EBITDA του δ΄ τριμήνου θα υποχωρήσουν κατά 28%, μέγεθος που η χρηματιστηριακή θεωρεί πολύ συντηρητικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v