Info-Quest: Κάλυψη με τιμή στόχο €3 η Merit

Ξεκινά την κάλυψη της εταιρείας Info-Quest με σύσταση BUY και τιμή στόχο τα €3,00, η Merit σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 23/11/2010.

Info-Quest: Κάλυψη με τιμή στόχο €3 η Merit
Ξεκινά την κάλυψη της εταιρείας Info-Quest με σύσταση BUY και τιμή στόχο τα €3,00, η Merit σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία 23/11/2010. 

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Merit στην έκθεσή της, η Info-Quest είναι πλέον ένας διαφοροποιημένος όμιλος με δραστηριότητες που εξαπλώνονται, πέρα από τον παραδοσιακό τομέα της διανομής προϊόντων τεχνολογίας ,στον τομέα των λύσεων για επιχειρήσεις και δημόσιο τομέα, στον τομέα των ταχυμεταφορών και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η διαφοροποίηση του ομίλου έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα του στην οικονομική κρίση καθώς η μητρική εταιρεία αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά ώριμη αγορά. Παρ’ όλα αυτά με συγκεκριμένες κινήσεις έχει καταφέρει να περιορίσει τις ζημιές της με αποτέλεσμα το 2011 να αναμένεται πού καλύτερο.

Από τις θυγατρικές της, η Unisystems είναι μια εταιρεία από τις ηγέτιδες στο χώρο με σημαντικό μερίδιο αγοράς, πληθώρα προϊόντων και ισχυρή ρευστότητα. Η έλλειψη δημοσίων έργων που θα μπορούσε να αναλάβει η Unisystems αυτήν την περίοδο είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη των πωλήσεων της που όμως αντισταθμίζεται από τη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους και τη μείωση των εξόδων.

Επιπλέον η Merit σημειώνει ότι η ACS είναι η κορυφαία εταιρεία courier στην Ελλάδα με ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων. Και αυτή η θυγατρική έχει υψηλή ρευστότητα, ενώ κατόρθωσε να διατηρήσει σχεδόν σταθερές τις πωλήσεις της εν μέσω της κρίσης. Στο τρέχον έτος η κερδοφορία της έχει μειωθεί λόγω κάποιων επισφαλειών που επιβάρυναν τα έξοδα της αλλά δεν πρόκειται να επαναληφθούν σε επόμενες χρήσεις.

Η i-Square έχει επωφεληθεί στο τρέχον έτος από την απορρόφηση της Rainbow και από τη λειτουργία του καταστήματος i-Storm με αποτέλεσμα σημαντική αύξηση των μεγεθών της. Η έλευση του i-Pad στην ελληνική αγορά αναμένεται να βελτιώσει ακόμα παραπάνω τα νούμερα του 2011.

Τέλος, η παραγωγική δραστηριότητα της Quest Energy αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2011 με αποτέλεσμα τα πρώτα έσοδα για τον όμιλο από αυτή τη δραστηριότητα. Ο συγκεκριμένος τομέας αναμένεται να έχει σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον και ιδιαίτερα θα επωφεληθούν εταιρείες που μπήκαν στην αγορά εγκαίρως.

Σκόπιμο κρίνουμε επίσης να αναφέρουμε το γεγονός ότι ο όμιλος διαθέτει ‘Ιδια Κεφάλαια ύψους 200,6 εκατ. ευρώ και σημαντικό καθαρό Ταμείο τη στιγμή που οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες αγωνίζονται να βρουν λύσεις για το δανεισμό τους.

***Η αναλυτική έκθεση της Merit για την Info-Quest, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v