Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ: "Χάθηκε" η στήριξη των 1.450 μονάδων

Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Εμπορική την απώλεια της ζώνης στήριξης των 1.470 - 1.450 μονάδων για το ΧΑ καθώς πλέον, όπως αναφέρει, δεν αποκλείεται η διαμόρφωση νέας χαμηλότερης τιμής έτους.

ΕΜΠ: Χάθηκε η στήριξη των 1.450 μονάδων
Αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Εμπορική την απώλεια της ζώνης στήριξης των 1.470 - 1.450 μονάδων για το ΧΑ καθώς πλέον, όπως αναφέρει, δεν αποκλείεται η διαμόρφωση νέας χαμηλότερης τιμής έτους. 

«Παρήγορο», αναφέρει η Εμπορική, είναι το γεγονός ότι οι τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις δεν συνδυάζονται με αύξηση του όγκου των συναλλαγών, εξέλιξη που μειώνει τις πιθανότητες για εμφάνιση ισχυρού πτωτικού κύματος.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας ο ΓΔ διαμόρφωσε πτωτική πορεία, διασπώντας καθοδικά την αξιόλογη ζώνη στήριξης των 1.470-1.450μ. 

Η απώλεια της προαναφερόμενης στήριξης (η αντοχή της οποίας είχε επιβεβαιωθεί δυο φορές τους τελευταίους μήνες), άνοιξε τον δρόμο για την προσέγγιση των επόμενων στηρίξεων στις 1.435μ και 1.400μ.

Η τράπεζα υπενθυμίζει ότι η χαμηλότερη τιμή έτους σημειώθηκε στις 1.383,01μ (08/06). Αυτά τα επίπεδα τιμών, έχουν να προσεγγισθούν από το 1997. Η επόμενη στήριξη στις 1.350μ. 

Η ισχύουσα καθοδική γραμμή τάσης των τελευταίων εβδομάδων, διέρχεται (αναφερόμαστε για δυο τρεις επόμενες συνεδριάσεις) από τις 1.480μ, οι οποίες πρέπει να διασπασθούν ανοδικά για να δοθεί το πρώτο αξιόπιστο ανοδικό σήμα. Η πλησιέστερη αντίσταση στις 1.464μ και η ισχυρότερη (σε ορίζοντα μερικών εβδομάδων) στις 1.547μ.

Τεχνικοί δείκτες : ο Macd διατηρεί το αρνητικό σήμα (από την καθοδική διάσπαση των 1.530μ), κινούμενος ακόμη σε αρνητική περιοχή τιμών. Ο RSI 9ημ κινείται σε ουδέτερες ζώνες τιμών (προσεγγίζοντας υποτιμημένα επίπεδα τιμών), ακύρωσε όμως την πρόσφατη θετική απόκλιση (όπως και ο Stochastic). Ο Momentum 12ημ παραμένει σε αρνητικό έδαφος και κινείται πτωτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v