HSBC: Δύσκολο και το 2011 για ελληνικές τράπεζες

Σε αρνητικό για αυτές περιβάλλον θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι ελληνικές τράπεζες και το επόμενο έτος εκτιμά η HSBC, αφού οι μακροοικονομικές συνθήκες δεν είναι πιθανό να αλλάξουν το 2011.

HSBC: Δύσκολο και το 2011 για ελληνικές τράπεζες
Σε αρνητικό για αυτές περιβάλλον θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι ελληνικές τράπεζες και το επόμενο έτος εκτιμά η HSBC, αφού οι μακροοικονομικές συνθήκες δεν είναι πιθανό να αλλάξουν το 2011 και θα επηρεάσουν τον κλάδο.

Όπως αναφέρει ο οίκος στην έκθεσή του «Βαρόμετρο- Ελληνικές Τράπεζες» με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου, η ρευστότητα θα εξακολουθήσει να είναι η βασική πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες ακολουθούμενη από υψηλότερες χρεώσεις για επισφαλή δάνεια, αδύναμη πιστωτική επέκταση και συνεχιζόμενα υψηλά κόστη λιανικών καταθέσεων.

Ο οίκος εκτιμά ότι η αβεβαιότητα σχετικά με μια πιθανά δυσάρεστη εξέλιξη θα εξακολουθήσει. Υπό αυτό το πρίσμα η HSBC ξεχωρίζει την Τραπεζα Κυπρου για την οποία η τιμή στόχος είναι στα 4,4 ευρώ και η σύσταση overweight.

Οι υπόλοιπες συστάσεις είναι «Neutral» για τις Alpha και Eurobank και «Underweight» για τις Marfin και Πειραιώς, ενώ για την Εθνική ο οίκος δεσμεύεται να μην τοποθετηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v