Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Fitch αναμένουν οι ΑΧΕ

Επιβαρυμένο κλίμα κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, μετά την ανακοίνωση της Fitch για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, αναμένουν οι αναλυτές.

Πιέσεις λόγω Fitch αναμένουν οι ΑΧΕ
Επιβαρυμένο κλίμα κατά την σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ, μετά την ανακοίνωση της Fitch για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, αναμένουν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα:

Σταθεροποιητικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένει για σήμερα η Proton Bank, ενώ εκτιμά πως στην εγχώρια αγορά το κλίμα παραμένει αδύναμο, μετά και την ανακοίνωση της Fitch περί πιθανής υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

Παρόμοια η εκτίμηση και της Eurobank Sec για την σημερινή συνεδρίαση, που κάνει λόγο για πιθανές πιέσεις λόγω της Fitch.

Το ΧΑ θα μπορούσε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο, καθώς επανέρχεται η φημολογία για την έκδοση ευρωομολόγου, σύμφωνα με την Marfin Analysis, η οποία εκτιμά ότι ενδιαφέρον ενδέχεται να υπάρχει για την μετοχή της Eurobank, ενώ ο όγκος των συναλλαγών θα παραμείνει περιορισμένος, εν όψει των Χριστουγέννων.

Χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε υψηλότερα κατά 0,7% στις 1.459 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 72 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v