Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Χαμηλότερες τιμές-στόχοι από Cr. Suisse

Νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για τις Αγροτική, Κύπρου, Πειραιώς και Eurobank δίνει η Credit Suisse σε έκθεσή της όπου σημειώνει ότι διατηρεί την αρνητική στάση για τον κλάδο. Δεν βλέπει εξαγορές σύντομα.

Τράπεζες: Χαμηλότερες τιμές-στόχοι από Cr. Suisse
Νέες, χαμηλότερες τιμές-στόχους για την Αγροτική, την Κύπρου, την Πειραιώς και τη Eurobank δίνει η Credit Suisse σε έκθεσή της, όπου σημειώνει ότι διατηρεί την αρνητική στάση για τον κλάδο.

Ειδικότερα, ο οίκος διατηρεί σύσταση "underperform" για τις μετοχές της Αγροτικής (με τιμή-στόχο στο 0,72 από 1 ευρώ), της Alpha Bank (με την τιμή-στόχο να διατηρείται στα 4,2 ευρώ), της Εμπορικής (τιμή-στόχος στο 1,6 ευρώ), της Πειραιώς (στα 3,2 από 3,3 ευρώ η τιμή-στόχος) και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (τιμή-στόχος τα 2,8 ευρώ).

Διατηρεί σύσταση "outperform" μόνο για τον τίτλο της Τράπεζας Κύπρου (με την τιμή-στόχο χαμηλότερα, στα 3,4 ευρώ από 4,2 ευρώ) και τις συστάσεις "neutral" για την Εθνική (τιμή-στόχος στα 6,8 ευρώ) και τη Eurobank (τιμή-στόχος στα 4,4 από 5,4 ευρώ).

Στην έκθεση, η Cr.S. σημειώνει ότι η μακροοικονομική εικόνα της Ελλάδας συνεχίζει να χειροτερεύει και προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη των τραπεζών για το 2012 σε ποσοστό από 5% έως 27%. 

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι οι προβλέψεις στο δ΄ τρίμηνο για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους.

Με βάση τις εκτιμήσεις της, με ζημίες θα κλείσουν το δ΄ τρίμηνο η Eurobank και η Πειραιώς, ενώ το σύνολο της χρήσης 2010 θα είναι ζημιογόνο για την Τράπεζα Πειραιώς

Στο πλαίσιο αυτό, οι κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων φαντάζουν απίθανο ενδεχόμενο, αναφέρει η χρηματιστηριακή, έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα αναφορικά με την αποτίμηση των ελληνικών ομολόγων στους ισολογισμούς των τραπεζών, ή έως ότου τα πιστωτικά ιδρύματα πιεστούν τόσο ώστε να αναγκαστούν να πουλήσουν. 

Οι τράπεζες φαίνονται φθηνές στην παρούσα φάση, τονίζει η Credit Suisse, όμως, εάν συνυπολογιστεί πιθανότητα 50% για "haircut" 40% στα χαρτοφυλάκια ομολόγων, η αποτίμησή τους φαίνεται λογική. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v