Ζημίες 20% στα ελληνικά ομόλογα το 2010-Bloomberg

Ζοφερό ήταν το 2010 για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg υπέστησαν συνολικά ζημία της τάξεως του 20%. Αντιστοίχως, οι κάτοχοι ιρλανδικών ομολόγων ζημιώθηκαν κατά 14%.

Ζημίες 20% στα ελληνικά ομόλογα το 2010-Bloomberg
Ζοφερό ήταν το 2010 για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg αλλά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματοοικονομικών Αναλυτών.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών τίτλων υπολογίζεται ότι κατέγραψαν συνολικά κατά το 2010 ζημίες της τάξεως του 20%, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, υπενθυμίζοντας τη φρενήρη πορεία των ελληνικών spreads κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους. «Το ελληνικό κράτος βυθίστηκε στην κρίση αφού η σοσιαλιστική κυβέρνηση που εξελέγη τον Οκτώβριο του 2009 δήλωσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι υπερδιπλάσιο των εκτιμήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης», αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Σήμερα, το spread των 10ετών ελληνικών τίτλων διαμορφώνεται στις 947 μονάδες βάσης και των 5ετών στις 1.176 μ.β.

Οι κάτοχοι ομολόγων της Ιρλανδίας -της δεύτερης χώρας που στράφηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης- εκτιμάται ότι είχαν συνολική ζημία της τάξεως του 14%.

Στον αντίποδα, η ετήσια απόδοση των επενδυτών από τα γερμανικά κρατικά ομόλογα το 2010 άγγιξε το 5,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χρηματοοικονομικών Αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v