Eθνική Sec.: Οι κορυφαίες επιλογές του 2011

Η αποτελεσματική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική σταθεροποίηση θα μπορούσε να αποτελέσει το σημείο καμπής για την οικονομία το 2011, αναφέρει η Εθνική Sec. Τα top picks.

Eθνική Sec.: Οι κορυφαίες επιλογές του 2011
Η αποτελεσματική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική σταθεροποίηση και τη βελτίωση του κλίματος στον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσε να αποτελέσει το σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία το 2011, αναφέρει η Εθνική Sec. στο "Greek Investment Book 2011".

Οι κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής για το νέο έτος περιλαμβάνουν τις μετοχές των , ΟΤΕ, Τράπεζα Κύπρου και Μέτκα. Επίσης, στις "αγαπημένες" μετοχές συγκαταλέγονται ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, η Τιτάν, η Alpha Bank και η Folli Follie

Η χρηματιστηριακή διακρίνει ευνοϊκή δυναμική για τους κλάδους της ενέργειας, των δυιλιστηρίων και της βιομηχανίας, ενώ τονίζει ότι οι επενδυτές έχουν πληθώρα επιλογών μεταξύ αμυντικών μετοχών και εταιριών με περιορισμένη έκθεση στην Ελλάδα.

To πολύ απαισιόδοξο σενάριο για τις βραχυμεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας έχει ήδη συμπεριληφθεί στις αποτιμήσεις των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, τονίζει η Εθνική ΑΧΕ, προβλέποντας ότι η Ελλάδα θα ευνοηθεί από την αυξημένη διεθνή ζήτηση και από την ανάκαμψη των οικονομιών των κρατών της ΝΑ. Ευρώπης.

Στον αντίποδα, υπογραμμίζει πως τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν υψηλό ρίσκο εκτέλεσης, ενώ η βαθιά ύφεση θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη λαϊκή υποστήριξη στα μέτρα.

Οι τράπεζες

O τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει ευάλωτος στις μακροικονομικές εξελίξεις που θα συμβούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωζώνη, υποστηρίζει η Εθνική Sec., επισημαίνοντας πως ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας για τον κλάδο είναι η πορεία των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Ως τις πιο αμυντικές μετοχές ξεχωρίζει της Τράπεζας Κύπρου και της Alpha Bank, ενώ επαναλβμάνει τη σύσταση "underweight" για την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v