ΑΧΕ: Θετικό ξεκίνημα με αύξηση όγκου συναλλαγών

Θετικό ξεκίνημα, με σταδιακή αύξηση του όγκου των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στα γραφεία τους μετά τις γιορτές, αναμένουν οι αναλυτές.

ΑΧΕ: Θετικό ξεκίνημα με αύξηση όγκου συναλλαγών
Θετικό ξεκίνημα, με σταδιακή αύξηση του όγκου των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στα γραφεία τους μετά τις γιορτές, αναμένουν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα:

Το 2011 ξεκινά με μια πιο αισιόδοξη εκτίμηση για την παγκόσμια οικονομία, σε σχέση με την αρχή του προηγούμενου έτους, αλλά και με πολλές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, με τους τρεις πρώτους μήνες να είναι πολύ κρίσιμοι καθώς η κυβέρνηση καλείται να «περάσει» κρίσιμες δημοσιονομικές και δομικές αλλαγές, αναφέρει η Marfin Analysis. Για τις ερχόμενες συνεδριάσεις, η χρηματιστηριακή αναμένει σταδιακή αύξηση του όγκου συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές θα επιστρέφουν στα γραφεία τους μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών από υψηλότερο επίπεδο αναμένει για σήμερα η Proton Bank, ενώ εκτιμά πως θετικό θα είναι το ξεκίνημα και στη Σοφοκλέους.

Ελλείψει ειδήσεων που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά, η Σοφοκλέους είναι πιθανό να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, όπως εκτιμά η Eurobank Sec.

Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,7%, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 2,1%, εν μέσω ισχνού όγκου συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis. Για το σύνολο του 2010, η ελληνική αγορά απώλεσε περίπου 36% σε ετήσια βάση, με τον τραπεζικό κλάδο να υποαποδίδει, με απώλειες 53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v