Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Κ.: Ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας 4 ΑΕΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 574η/17.1.2011 συνεδρίασή του ανακάλεσε μεταξύ άλλων τις άδειες λειτουργίας 4 ΑΕΕΔ και μοίρασε πρόστιμα ύψους 71.500 ευρώ.

Ε.Κ.: Ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας 4 ΑΕΕΔ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 574η/17.1.2011 συνεδρίασή του ανακάλεσε μεταξύ άλλων τις άδειες λειτουργίας 4 ΑΕΕΔ και μοίρασε πρόστιμα συνολικού ύψους  71.500 ευρώ.

Αναλυτικά:

• Ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας των AEEΔ «ΝΙΚΕΖΗΣ» με έδρα την Λάρισα, «ΑΠΟΔΟΣΙΣ» με έδρα την Αθήνα, «ΔΕΙΚΤΗΣ» με έδρα τη Σύρο και «ΚΟΡΑΗΣ» με έδρα την Αθήνα, μετά από αίτημα των γενικών συνελεύσεων των μετόχων τους.

• Ενέκρινε το αίτημα των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των εταιριών«EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ» και «INTERINVEST ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ» για τη λύση και εκκαθάριση των ΑΕΕΧ με σκοπό τη μετατροπή τους σε αμοιβαία κεφάλαια.

• Επέβαλε στην εταιρία «ΑLPHA ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ» ως καθολικής διαδόχου της εταιρίας «ΑLPHA ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕΠΕΥ» πρόστιμο € 30.000 για την παροχή της υπηρεσίας των επενδυτικών συμβουλών σε επενδυτή, χωρίς να έχει συνάψει μαζί του σχετική σύμβαση.

• Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 15.000 στην εταιρία «MAGNA TRUST ΑΕΠΕΥ» για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, αναφορικά με την παροχή πιστώσεων σε πελάτες της.

• Αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους € 8.000 στην εταιρία «ALLIANZ ΑΕΔΑΚ» διότι διαπιστώθηκαν ελλείψεις ως προς τις διαδικασίες λήψης και υλοποίησης των αποφάσεων της επενδυτικής επιτροπής και υπερβάσεις των επενδυτικών ορίων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία σε αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειρίζεται.

• Επέβαλε πρόστιμο € 15.000 στον κ. Νικόλαο Φράγκο διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή της συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο Χ.Α εταιρίας, κατά παράβαση του ν. 3556/2007.

• Επέβαλε πρόστιμο € 3.500 στον κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο διότι προέβη σε εκπρόθεσμη γνωστοποίηση σημαντικής μεταβολής της συμμετοχής του επί δικαιωμάτων ψήφου εισηγμένης στο Χ.Α εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v