Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλεσμα ΣΕΔ για μαζική συμμετοχή στη ΓΣ της Δίας

Κάλεσμα στους μετόχους της Δίας Επενδυτική να παραστούν μαζικά στην ΓΣ της 8ης Φεβρουαρίου και να καταψηφίσουν την προτεινόμενη απορρόφηση από τη Eurobank, απευθύνει ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου.

Κάλεσμα ΣΕΔ για μαζική συμμετοχή στη ΓΣ της Δίας
Κάλεσμα στους μετόχους της Δίας Επενδυτική να παραστούν μαζικά στην ΓΣ της 8ης Φεβρουαρίου και να καταψηφίσουν την προτεινόμενη απορρόφηση από τη Eurobank, απευθύνει ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου.  

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ) καλεί εκ νέου τους μετόχους της ΔΙΑΣ Επενδυτική Α.Ε.Ε.Χ., να παραστούν μαζικά στη Β! επαναληπτική έκτακτη Γενική Συνέλευση της 8ης Φεβρουαρίου 2011 (ώρα 12.00. ξενοδοχείο Athens Plaza) και να καταψηφίσουν την απορρόφηση της ΔΙΑΣ Επενδυτική Α.Ε.Ε.Χ. από την Eurobank EFG με τους προτεινόμενους όρους. Όσοι αδυνατούν να παραστούν στη Γενική Συνέλευση μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα και το e-mail του ΣΕΔ, για να δώσουν εξουσιοδότηση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα παραστούν στη Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του Μετοχικού Ακτιβισμού.

Η σχέση ανταλλαγής η οποία προτείνεται (6,2 μετοχές της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ προς μία της Eurobank EFG) είναι κατάφωρα άδικη και επιβαρυντική για τους μετόχους μειοψηφίας της ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ και η αξία της μετοχής της Eurobank EFG είναι σαφώς μικρότερη από την αξία της ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που αναλογούν στις 6,2 μετοχές της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.

Την υπεραξία που προκύπτει από αυτή τη σχέση ανταλλαγής, σκοπεύει να καρπωθεί η Eurobank EFG, η οποία κατέχει ποσοστό μικρότερο από 27% των μετοχών της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.

Δυστυχώς η ανταπόκριση των μετόχων μειοψηφίας στην Α! Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2011 δεν ήταν επαρκής για να ανατρέψει το σχεδιασμό της Eurobank EFG.

Οι μέτοχοι που εκπροσωπήθηκαν ήταν το 40,74% του μετοχικού κεφαλαίου και σημειώνουμε ότι είναι δύσκολο η Eurobank EFG να εξασφαλίσει στήριξη που να υπερβαίνει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ.

Καλούμε τα μέλη του ΣΜΕΧΑ και του ΣΕΔΥΚΑ να ενημερώσουν τους πελάτες τους για την ύπαρξη της Β! επαναληπτικής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και την δυνατότητα εκπροσώπησης τους από τον Σ.Ε.Δ.

Καλούμε επίσης τον οικονομικό τύπο να δώσει στο θέμα την αρμόζουσα διάσταση.

Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των μετόχων μειοψηφίας, αν ενημερωθεί σωστά, είναι σε θέση να εκτιμήσει τα συμφέροντα της και να πράξει ανάλογα.

Πρέπει όλοι να λάβουν υπ όψιν τους ότι παρά το γεγονός ότι τα μεγέθη της ΔΙΑΣ Α.Ε.Ε.Χ. είναι απολύτως μετρήσιμα και λιγότερο υποκειμενικά από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, κινδυνεύει να γίνει αποδεκτή η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής, εξ αιτίας της αποχής των μετόχων μειοψηφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v