Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E: Οι εκτιμήσεις των JPMorgan-CrS για το 2010

Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα της Coca Cola Hellenic για το σύνολο της χρήσης 2010 παραθέτουν η JP Morgan και η Credit Suisse.

3E: Οι εκτιμήσεις των JPMorgan-CrS για το 2010
Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα της Coca Cola Hellenic για το σύνολο της χρήσης 2010 παραθέτουν η JP Morgan και η Credit Suisse.

Πιο αναλυτικά, όπως σχολιάζει σε έκθεσή της στις 7/2 η JP Morgan, ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρίας σε αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται και σε αναδυόμενες, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Τσεχία, αναμένεται να υπονομευτεί από τα μέτρα λιτότητας και από τη γενικότερη βραδεία ανάκαμψη της οικονομίας.

Παράλληλα, εκτιμά πως η αύξηση στην τιμή της ζάχαρης, των χυμών και του πετρελαίου θα πιέσουν τα περιθώρια της Coca Cola στο β΄ ήμισυ του 2011 και θα συνεχιστούν προς το 2012.

Ο διεθνής οίκος θεωρεί πως για το σύνολο της περυσινής χρήσης η εταιρία θα εμφανίσει άνοδο του όγκου κατά 0,9%, πωλήσεις αυξημένες σε ποσοστό 3%, στα 6,740 δισ. ευρώ, EBIT αυξημένα κατά 8,3%, στα 656 εκατ. ευρώ, και κέρδη 1,17 ευρώ ανά μετοχή.

Η Credit Suisse, από την πλευρά της (7/2), εκτιμά πως η Coca Cola Hellenic θα καταγράψει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 6% το δ΄ τρίμηνο και κέρδη ανά μετοχή 0,09 ευρώ, ενώ για το σύνολο της περυσινής χρήσης αναμένει κέρδη ανά μετοχή 1,29 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Coca Cola θα ανακοινωθούν αύριο 9 Φεβρουαρίου, πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v