Κάλεσμα Σ. Λαζαρίδη στις ναυτιλιακές εταιρίες

Την άποψη ότι το Χ.Α. διαθέτει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την είσοδο ναυτιλιακών εταιριών διατύπωσε ο πρόεδρός του κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Κάλεσμα Σ. Λαζαρίδη στις ναυτιλιακές εταιρίες
Την άποψη ότι το Χ.Α. διαθέτει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την είσοδο ναυτιλιακών εταιριών διατύπωσε ο πρόεδρός του  κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον 98.4, επισήμανε ότι το Χ.Α. είναι κατά 50% φθηνότερο από τις οργανωμένες αγορές της Αμερικής ως προς το κόστος άντλησης κεφαλαίων από ναυτιλιακές, απευθύνοντας έμμεσο κάλεσμα στις ελληνόκτητες εταιρίες του κλάδου.

Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν αντληθεί από εταιρίες μέσω του Χ.Α. κεφάλαια 36 δισ. ευρώ, ενώ οι αντλήσεις συνεχίζονται και τους τελευταίους μήνες, βοηθώντας τις εισηγμένες στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία.

Ο πρόεδρος του Χ.Α. επανέλαβε ότι οι διαδοχικές επιτυχείς αυξήσεις κεφαλαίου από τράπεζες είναι ψήφος εμπιστοσύνης για την οικονομία και τόνισε για άλλη μία φορά ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα κεφάλαια που ακολουθούν το ΔΝΤ και επενδύουν στις οικονομίες όπου αυτό εισέρχεται με πρόγραμμα βοήθειας.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πληρούνται κριτήρια διασποράς, κάλυψης των εισηγμένων από αναλυτές και ικανής στελέχωσης και λειτουργίας των τμημάτων σχέσεων με επενδυτές, σημείωσε ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v