ΑΧΕ: Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα

Συσσώρευση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα, με τις μετοχές εταιρειών στις οποίες το Δημόσιο έχει συμμετοχή, αλλά και την δημοπρασία εντόκων 300 εκατ. ευρώ, να βρίσκονται στο επίκεντρο, αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές.

ΑΧΕ: Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα
Συσσώρευση της αγοράς γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με τις μετοχές εταιρειών στις οποίες το Δημόσιο έχει συμμετοχή, αλλά και την δημοπρασία εντόκων 300 εκατ. ευρώ, να βρίσκονται στο επίκεντρο, αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές. Συγκεκριμένα:

Συσσώρευση της αγοράς γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα αναμένει για σήμερα η Marfin Analysis, ενώ εκτιμά πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκονται μετοχές εταιρειών στις οποίες το Δημόσιο έχει σημαντική συμμετοχή.

Παρά την επικράτηση του θετικού προσήμου στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης η συρρίκνωση των συναλλακτικών όγκων κάτω από τα 100 εκ. ευρώ αντανακλά το κλίμα επιφυλακτικότητας που επικρατεί στην εγχώρια αγορά η οποία σήμερα αναμένει την δημοπρασία των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου (300 εκ. ευρώ) προκειμένου να κινηθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕ. Η αγορά ωστόσο φαίνεται να γίνεται πιο επιλεκτική κατανέμοντας πιο δίκαιες αποδόσεις σε τίτλους που πληρούν προϋποθέσεις προσέλκυσης νέων εισροών λόγω θεμελιωδών στοιχείων ή άμεσων προοπτικών λόγω αποκρατικοποιήσεων. Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως και σήμερα θα ήταν προσανατολισμένη να εκμεταλλευτεί το εύρος διακύμανσης που ενδεχομένως να διαμορφωθεί εντός της ημέρας εξετάζοντας περιπτώσεις βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεων προς την περιοχή των 1.620 μονάδων με κοντινά επίπεδα περικοπής ζημιών εστιάζοντας στις μετοχές των Εθνική Τράπεζα (€ 7,31), ΟΠΑΠ (€ 15,67) Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (€ 3,27) και ΔΕΗ (€ 12,32), Τράπεζα Πειραιώς (€ 1,57). Ωστόσο, ενδεχόμενη γρήγορη προσέγγιση κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών προς τις 1.660 μονάδες θα την έβρισκε πωλητή μειώνοντας μερικώς την έκθεση της σε επιμέρους τίτλους που έχουν υπεραποδώσει κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένει για σήμερα η Proton Bank, ενώ περιμένει συσσώρευση της ελληνικής αγοράς γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις ειδήσεις από την συνεδρίαση του Ecofin.

Συσσώρευση της αγοράς γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα αναμένει για σήμερα και η Eurobank Sec.

Χθες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,3% στις 1.643 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 96 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v