Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axia Ventures: Πιο αισιόδοξη για Ελλάδα

Από μια πιο αισιόδοξη γωνία σε σχέση με μερικούς μήνες βλέπει την ελληνική αγορά ο κ. Κωνσταντίνος Ζούζουλας, υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης της Axia Ventures Group. Οι κορυφαίες επιλογές.

Axia Ventures: Πιο αισιόδοξη για Ελλάδα
Από μια πιο αισιόδοξη γωνία σε σχέση με μερικούς μήνες βλέπει την ελληνική αγορά ο κ. Κωνσταντίνος Ζούζουλας, υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης της Axia Ventures Group.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής, "σκεπτικισμός συνεχίζει να υπάρχει σχετικά με την δυνατότητα της Ελλάδος να κατορθώσει να ξεπεράσει τα προβλήματα της παρά τις ισχυρές προσπάθειες της κυβέρνησης τόσο όσον αφόρα την αντιμετώπιση του υπέρογκου χρέους της όσο και τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία για να γίνει πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική.

Τα νούμερα δεν αποτελούν σύμμαχο στην όλη αυτή προσπάθεια για αυτό και χρειάζονται επιπλέον κινήσεις. Η όλη συζήτηση που διεξάγεται στην Ευρώπη για μια ‘συνολική’ λύση του προβλήματος χρέους των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης και η θετική έκβαση αυτών των συζητήσεων θα δράσει ως ένας ισχυρός καταλύτης στην προσπάθεια της χώρας να θέσει το χρέος της υπό έλεγχο και κατ’ επέκταση στην πορεία των αγορών.

Προς αυτή την κατεύθυνση η πρόθεση της Ελλάδος για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας σε μεγαλύτερη έκταση από ότι είχε αρχικά προϋπολογιστεί, θα αποτελέσει έναν επιπλέον σημαντικό καταλύτη που από την μια πλευρά θα βοηθήσει στην μείωση του χρέους αλλά και από την άλλη θα δώσει μια νέα δυναμική στην ανάπτυξη της χώρας. Αυτά τα δυο στοιχεία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν, και ήδη βοηθούν, στην αλλαγή της αντίληψης των επενδυτών για την Ελλάδα.

Καθώς η Ελληνική οικονομία βρίσκεται στην διαδικασία των θεμελιωδών αλλαγών, τα πραγματικά αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί δεν έχουν περάσει εξολοκλήρου στην πραγματική οικονομία. Η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση, τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, όσα χρειαστούν επιπλέον να ληφθούν καθώς και η αναμενόμενη ώριμη αντιμετώπιση της κρίσης από τη πλευρά της Ευρωζώνης μας δίνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις στο να δούμε την Ελλάδα από μια πιο αισιόδοξη γωνία τώρα σε σχέση με αυτή μόλις μερικούς μήνες πριν.

Υπό το πρίσμα αυτό πιστεύουμε ότι υπάρχουν μετοχές οι οποίες θα έπρεπε, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, να μπουν στο ραντάρ των επενδυτών.

Μετοχές όπως η Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Intralot, Folli Follie, Ellaktor, Gek Terna, Ελληνικά Χρηματιστήρια, ΟΠΑΠ και Coca Cola Hellenic αξίζουν να επανεξεταστούν εάν θεωρήσουμε ότι το ρίσκο της Ελληνικής αγοράς θα μπορούσε να μειωθεί.

Για τον τραπεζικό κλάδο αναμένουμε ότι η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει μια πιο βιώσιμη λύση του ελληνικού χρέους αλλά και λόγο ενδεχόμενων εξελίξεων σε θέματα κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας μετά τα επερχόμενα stress tests.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v