Τέρνα Energy: Στα 65 εκ. το ανεκτέλεστο υπόλοιπο

Στα 65 εκατ. ανέρχεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Τέρνα Energy, ενώ στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2011 θα αρχίσει η κατασκευή της επένδυσης στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε η διοίκηση στο χθεσινό conference call.     

Τέρνα Energy: Στα 65 εκ. το ανεκτέλεστο υπόλοιπο
Στα 450 MW θα ανέλθει η ισχύς της Tέρνα Ενεργειακής έως το τέλος του 2011, εκ των οποίων τα 86 MW θα είναι εκτός Ελλάδας, επιβεβαίωσε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, το περιθώριο EBITDA αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά στο 80%.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση στις ΗΠΑ, όπου η εταιρία αγόρασε άδειες για την κατασκευή 178 MW, εκ των οποίων τα 138 MW στο Άινταχο και τα 40 MW στο Όρεγκον η διοίκηση αναμένει ότι το κόστος του χρέους που θα απαιτηθεί για τη χρηματοδότηση της επένδυσης (εκτιμάται περίπου στα 185 εκ. δολ.) θα κινηθεί στο 5-6%. Τα έργα κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν το Q3 του 2011 στο Άινταχο και Q4 της ίδιας χρονιάς στο Όρεγκον.

Ο στόχος για την επένδυση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την διοίκηση, είναι η ισχύς να ανέλθει στα 400-500 MW.

Συνολικά, αναφέρει η Εθνική Χρηματιστηριακή, έως το τέλος του 2011 η εταιρία σχεδιάζει να έχει εγκατεστημένη ή υπό κατασκευή, ισχύ 800 MW. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε ό,τι αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v