KPMG: Δωρεάν προγράμματα για άνεργα στελέχη

Περισσότερα από 50 στελέχη έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας «Εκτός εργασίας; Eντός ευκαιρίας» που βοηθάει τα άνεργα στελέχη.

KPMG: Δωρεάν προγράμματα για άνεργα στελέχη
Περισσότερα από 50 στελέχη έχουν παρακολουθήσει μέχρι στιγμής το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας «Εκτός εργασίας; Eντός ευκαιρίας» που βοηθάει τα άνεργα στελέχη να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της KPMG στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 40 χρόνων λειτουργίας της στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη της ελληνικής αγοράς τα οποία βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και αναζητούν την επόμενη επαγγελματική τους κίνηση.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης, το ενδιαφέρον για το Πρόγραμμα, το οποίο είναι μια κοινωνική προσφορά της KPMG και προσφέρεται δωρεάν, είναι συνεχώς αυξανόμενο. Ο συνολικός αριθμός εγγραφών από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 150 συμμετοχές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προέρχονται από υψηλές ιεραρχικά και μισθολογικά θέσεις, όπως Διευθυντής Τμήματος (ποσοστό 30.04%) ή Προϊστάμενος Τμήματος (ποσοστό 20.55%). Οι κλάδοι από τους οποίους προέρχονται τα συγκεκριμένα στελέχη είναι κατά κύριο λόγο αυτός των καταναλωτικών προϊόντων (σε ποσοστό 11.46%), της υψηλής τεχνολογίας (σε ποσοστό 11.46%) και του λιανεμπορίου (σε ποσοστό 6.72%).

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η κα Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια People Services της KPMG και υπεύθυνη του Προγράμματος: Μολονότι το στατιστικό μας δείγμα δεν είναι μεγάλο, μας βοηθάει να σχηματίσουμε μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο η παρούσα οικονομική συγκυρία επηρεάζει τα στελέχη. Ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να προβούμε σε μια τέτοια προσφορά σχετίζεται με το γεγονός ότι σε δυσμενείς οικονομικά εποχές, ο καθένας μπορεί να βρεθεί εκτός αγοράς. Πιθανότατα όμως μια τέτοια αλλαγή να είναι εποικοδομητική και να αφυπνίζει. Αυτή είναι η προσέγγιση που μας ταιριάζει».

Σε ανάλογο κλίμα και οι τοποθετήσεις των ατόμων που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και ο…(όνομα και τίτλος): «Ευχαριστούμε την KPMG που μας δίνει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την επαγγελματική μας ταυτότητα και να ανταπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στις επιταγές των καιρών. Μετά από πολλά χρόνια σε μια συγκεκριμένη θέση χάνει κανείς τη δυνατότητα να αξιολογεί εκ νέου την επαγγελματική του προσωπικότητα. Δεδομένου ότι η ανεργία διογκώνεται συνεχώς, η κίνηση αυτή της KPMG ελπίζουμε να έχει συνέχεια και πολλού μιμητές».

Σχετικά με το Πρόγραμμα «Εκτός εργασίας; Eντός ευκαιρίας»

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12 εκπαιδευτικά προγράμματα (χωρίς καμία χρέωση των συμμετεχόντων) στο διάστημα Φεβρουαρίου - Ιουλίου 2011.

Η εκπαίδευση θα διεξάγεται στα γραφεία της KPMG στην Αθήνα (Στρατηγού Τόμπρα 3, Αγ. Παρασκευή) και θα είναι διάρκειας 3 ωρών ανά άτομο, σε ομάδες των 20-25 ατόμων.
Εισηγητές στο Πρόγραμμα αυτό είναι στελέχη της KPMG, με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς καθώς και των θεματικών ενοτήτων που καλύπτονται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.kpmg.com/gr

* Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί από εξειδικευμένα στελέχη της KPMG και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δέσμευση της KPMG για την επαγγελματική αποκατάσταση των συμμετεχόντων ή παροχή άλλων υπηρεσιών.

* Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που δεν συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v