Romtelecom: Στον ΟΤΕ το 100% γράφουν οι Ρουμάνοι

Για επικείμενη πρόταση εξαγοράς εκ μέρους του ΟΤΕ του 46% της Romtelecom που δεν κατέχει γράφουν, σύμφωνα με το Bloomberg, ρουμανικά μέσα.

Romtelecom: Στον ΟΤΕ το 100% γράφουν οι Ρουμάνοι
Για επικείμενη πρόταση εξαγοράς εκ μέρους του ΟΤΕ του 46% της Romtelecom που δεν κατέχει γράφουν, σύμφωνα με το Bloomberg, ρουμανικά μέσα.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, κατά τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός τηλεπικοινωνιών της χώρας είπε πως ο ΟΤΕ θα υποβάλει προσφορά για το 46% της Romtelecom έως τις 15 Μαΐου. Εναλλακτικά, αν η προσφορά του ΟΤΕ δεν είναι αποδεκτή, φέρεται να έχει δηλώσει ο Ρουμάνος αξιωματούχος, η κυβέρνηση θα προχωρήσει το σχέδιό της να διαθέσει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο.

Ο ΟΤΕ σήμερα κατέχει το 54% της ρουμανικής εταιρίας, η οποία εδώ και χρόνια είναι ζημιογόνος.

Η τρέχουσα αξία της Romtelecom κατά την Marfin Analysisi είναι στο 1 δισ. ευρώ, ενώ με τη βάση αυτή το κυβερνητικό ποσοτό αποτιμάτια στα 500 εκατ.ευρώ. Η ίδια η ρουμανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι επιθυμεί 1 δισ. ευρώ ως αντάλλαγμα.      

Κατά την χρηματιστηριακή, η τυχόν εξαγορά εκ μέρους του ΟΤΕ θα είναι αρνητική για τον Οργανισμό για δύο λόγους: Πρώτον ο οργανισμός θα ενοποιεί πλήρως τις ζημιές και δεύτερον θα μειωθεί η ταμειακή του θέση και μάλιστα εν όψει των αναγκών αναχρηματοδότησης.

Στο δυναμικό του ΟΤΕ ο Γιώργος Γαμπρίτσος

Στις δραστηριότητες του ομίλου ΟΤΕ που αφορούν τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης αναμένεται να δραστηριοποιηθεί ο Γιώργος Γαμπρίτσος. Ο ακριβής τίτλος και οι αρμοδιότητες του νέου στελέχους του ΟΤΕ δεν έχουν προς το παρόν καθοριστεί ωστόσο με δεδομένη την εμπειρία του στο χώρο της συνδρομητικής, και όχι μόνο, τηλεόρασης αναμένεται ότι θα ασχοληθεί με τα τηλεοπτικά του ΟΤΕ δηλαδή τόσο με το Conn-x TV όσο και με την δορυφορική τηλεόραση).

Ο κ. Γαμπρίτσος έχει πολύχρονη εμπειρία στην τηλεόραση καθώς επί μακρόν διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της NetMed AE, όπου ήταν υπεύθυνος για τη στρατηγική του ομίλου στα Νέα Μέσα, στη διανομή του περιεχομένου, στις νέες τεχνολογίες και στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Επίσης έχει εργαστεί στο δίκτυο CBS στην Αμερική ενώ ήταν και στην αρχική ομάδα του Mega.

Για μικρό χρονικό διάστημα διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ από την οποία παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από εξάμηνη θητεία επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v