Οι πωλήσεις κρατικών assets θα στηρίξουν το ΧΑ

Ώθηση και στη χρηματιστηριακή αγορά θα δώσει το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι πωλήσεις κρατικών assets θα στηρίξουν το ΧΑ
Ώθηση και στη χρηματιστηριακή αγορά θα δώσει το ελληνικό πρόγραμμα κρατικών ιδιωτικοποιήσεων όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρόεδρος του Χ.Α., κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

"Το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα τώρα είναι να γίνουμε αποτελεσματική και οργανωμένη αγορά, έτσι ώστε να συμβάλουμε στις πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και στις συγχωνεύσεις για τις οποίες ακούμε τόσα πολλά", δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης και συμπλήρωσε πως "αυτό θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας".

Ο κ. Λαζαρίδης απορρίπτει την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση περί αργοπορίας στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως "όποιος βιάζεται σκοντάφτει".

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ευρύτερη τάση συγχωνεύσεων που επικρατεί στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, μετά και το deal του Deutsche Boerse και του NYSE Euronext.

Δήλωσε ακόμη ότι είναι ανοιχτός στη συνένωση με ανταγωνιστές και πως στόχος είναι να ενισχυθεί η θέση του ελληνικού χρηματιστηρίου μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Μέχρι τότε "θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο" για τα μικρά χρηματιστήρια όπως το ελληνικό, δήλωσε και συμπλήρωσε πως "η ανατολική Μεσόγειος θα μπορούσε να είναι ένα σημείο στο οποίο θα βρισκόταν κάποιος τέτοιος γεωγραφικός κόμβος χρηματιστηριακών αγορών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v