DB: Υπό πίεση οι ελληνικές τράπεζες-Μειώνει τιμές

Αλλαγές στην τιμή-στόχο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών περιλαμβάνει η έκθεση της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο "Υπό πίεση" και ημερομηνία 5 Απριλίου.

DB: Υπό πίεση οι ελληνικές τράπεζες-Μειώνει τιμές
Αλλαγές στην τιμή-στόχο τεσσάρων ελληνικών τραπεζών περιλαμβάνει η έκθεση της Deutsche Bank για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο "Υπό πίεση" και ημερομηνία 5 Απριλίου.

Η τιμή για την Alpha Bank μειώνεται στα 4,5 ευρώ από 5,3 ευρώ προηγουμένως ("hold"), για την Πειραιώς στο 1,3 από 1,6 ευρώ προηγουμένως ("hold"), για την MPB στο 0,8 από 1,6 ευρώ ("hold") και για την ΑΤΕ αναβαθμίζεται στο 0,4 από 0,3 ευρώ ("sell"). Αμετάβλητη μένει η τιμή για την Τράπεζα Κύπρου (3,3 ευρώ και "hold").

Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank έχει διακόψει την κάλυψη για την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank λόγω πελατειακής σχέσης. Ο διεθνής οίκος έχει αναλάβει το ρόλο του συμβούλου της Εθνικής για το deal με την Αlpha και της Eurobank για την Polbank.


Το τελευταίο τρίμηνο του 2010 σηματοδότησε μια δύσκολη χρονιά και το 2011 δεν είναι πιθανό να είναι διαφορετικό, σημειώνει ο οίκος. Το τελευταίο τρίμηνο του 2004, αναφέρει, είναι αναιμική δανειακή ανάπτυξη, εκροές καταθέσεων και αυξανόμενα κακά δάνεια. Οι τράπεζες επαναξιολόγησαν τα στοιχεία ενεργητικού τους προκειμένου να υποστηρίξουν τα έσοδα από τόκους, αύξησαν την έκθεσή τους στα κεφάλαια της ΕΚΤ και αύξησαν το κεφάλαιό τους.

Η Deutsche Bank αναμένει ότι το 2011 θα είναι παρόμοιο, αν όχι και χειρότερο, αν οι τράπεζες αναγκαστούν να αποκοπούν από την ΕΚΤ με απότομο τρόπο. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του κρατικού χρέους, επισημαίνεται.

Εκτίμηση του οίκου είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εξακολουθήσουν την αμυντική τους στάση με απομόχλευση δανείων και περικοπή κόστους, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η πιθανότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Εξομοίωση κουρέματος

Σε περίπτωση κουρέματος του ελληνικού χρέους κατά 30%, η Τράπεζα Πειραιώς και η ATEbank δεν θα καταφέρουν να πιάσουν τον στόχο του 7% για τον δείκτη CT1, αναφέρει η Deutsche Bank, προβλέποντας ότι η Πειραιώς θα υπολείπεται κατά 0,36 δισ. ευρώ και η ATE κατά 21 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υπολειπομένων οπωσδήποτε και δεν είναι ανησυχητικό, σημειώνει ο οίκος, και μπορεί να καλυφθεί με το παραπάνω από το ελληνικό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας των 10 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v