Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CS: Παραμένει η αβεβαιότητα για τράπεζες

Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Πειραιώς, στα 1,34 ευρώ ανά μετοχή, προχώρησε η Credit Suisse, ενώ κάνει λόγο για αβεβαιότητες που καθιστούν δύσκολες τις επενδυτικές αποφάσεις για τις ελληνικές τράπεζες.

CS: Παραμένει η αβεβαιότητα για τράπεζες
Σε μείωση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Πειραιώς, στα 1,34 ευρώ ανά μετοχή από 1,65 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Credit Suisse, με έκθεσή της στις 7/4 για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση “underperform”.

Παράλληλα, προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2012 για την Alpha Bank κατά 2% και για την Πειραιώς κατά 4%, ενώ αντιθέτως αυξάνει την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά 4%.

Σε ότι αφορά τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, η Credit Suisse αναφέρει ότι δεν αλλάζει την άποψή της μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου του 2010 και θεωρεί ότι οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται κοντά στο fair value, συνεκτιμώντας ένα πιθανό haircut 25% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Επισημαίνει παράλληλα ότι τα βασικά σενάρια και το υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας δεν έχουν αλλάξει. Η πιθανότητα και το εύρος ενός haircut των ελληνικών ομολόγων, το βάθος της ύφεσης και οι επισφάλειες που θα δημιουργηθούν, η υπερ-εξάρτηση των τραπεζών από τα φθηνά δάνεια της ΕΚΤ και το θέμα των εξαγορών-συγχωνεύσεων, δημιουργούν αβεβαιότητα σε ότι αφορά τις αποτιμήσεις, αστάθεια σε ότι αφορά τις τιμές των μετοχών και καθιστούν δύσκολες τις επενδυτικές αποφάσεις για τις ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v