Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Η bull market περιμένει… τις 1.800!

Πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα του ΓΔ και ποια είναι τα κρίσιμα σημεία, από τον David Sneddon, Managing Director του Global Strategy Technical Analysis της Credit Suisse. Ποια είναι η εικόνα των ξένων αγορών.

Σοφοκλέους: Η bull market περιμένει… τις 1.800!
Πώς διαμορφώνεται η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη και ποια είναι τα κρίσιμα σημεία, από τον David Sneddon, Managing Director του Global Strategy Technical Analysis της Credit Suisse. Ποια είναι η εικόνα των ξένων αγορών, τι πιστεύει για την τιμή του χρυσού και του πετρελαίου στο β΄ τρίμηνο του έτους.

Μόνο με κίνηση πάνω από τις 1.794 μονάδες δίνει bullish σήμα ο Γενικός Δείκτης της εγχώριας αγοράς μετοχών, εκτιμά ο κ. David Sneddon, Managing Director του Global Strategy Technical Analysis της Credit Suisse σε ανάλυσή του για την τεχνική εικόνα των αγορών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Παρότι ο Γενικός Δείκτης κρατάει στα χαμηλά του έως τώρα, μόνο η αναρρίχηση άνω των 1.794 μονάδων εξασφαλίζει την ανοδική κίνηση, με επόμενους στόχους τις 1.995 και τις 2.140 μονάδες, εξηγεί η Credit Suisse. Στον αντίποδα, κάτω από τις 1.330 μονάδες η μεσοπρόθεσμη πτωτική πορεία επιβεβαιώνεται εκ νέου με το επόμενο κρίσιμο επίπεδο των 1.195 μονάδων.

Η άποψή του για τις αγορές μετοχών διεθνώς παραμένει bullish (MSCI World), ενώ εκτιμά ότι οι αναδυόμενες παραμένουν σε τροχιά να δοκιμάσουν τα υψηλά τους. Ειδικά για τις αμερικανικές αγορές μετοχών, βλέπει τον δείκτη Russell 2000 (δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης) να ξανατεστάρει τα ιστορικά υψηλά του.

Για τον δείκτη S&P 500 η εικόνα είναι σαφώς πιο περίπλοκη, ενώ η πρόσφατη αδυναμία μοιάζει περισσότερο με διόρθωση του ανοδικού σκέλους, με απώτερο στόχο τις 1.370 - .1380 μονάδες και τις 1.420 - 1.440 μονάδες στη συνέχεια. Το θετικό σενάριο για τον S&P 500 τον οδηγεί πίσω στα υψηλά των 1.550 - 1.576 μονάδων. Σημεία στήριξης παραμένουν τα επίπεδα των 1.217 - 1.227 μονάδων.

Για την Ευρώπη η τεχνική εικόνα δεν είναι τόσο θετική, αφού ο Euro Stoxx 600 μάλλον θα υποαποδόσει εκ νέου μετά την αποτυχία να διασπάσει τη μεγάλη αντίσταση των 300 μονάδων.

Από την άλλη, ο γερμανικός DAX παραμένει bullish όσο είναι πάνω από τις 6.385 - 6.500 μονάδες, ενώ στον αντίποδα ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου εμφανίζει τον κίνδυνο να σχηματίζει μια bearish "σφήνα" αντιστροφής τάσης. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40, μπορεί να απέτυχε να διασπάσει το σημαντικό επίπεδο στις 4.169 μονάδες, εντούτοις θέτει τα θεμέλια της υπεραπόδοσής του για το β΄ τρίμηνο.

Από τις αναδυόμενες, η αγορά της Ρωσίας παραμένει ισχυρή, ενώ η Αργεντινή μπορεί να διορθώσει στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τέλος, αναφορικά με την πορεία του χρυσού, το τμήμα Global Strategy Technical Analysis της Credit Suisse παραμένει bullish με στόχο τα 1.500 δολάρια το β΄ τρίμηνο του έτους έως και την αντίσταση των 1.537 δολαρίων ανά ουγκιά.

Αλλαγή της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης του κίτρινου μετάλλου στα επίπεδα των 1.308 δολαρίων. Για το πετρέλαιο τύπου brent η τάση είναι καθαρά ανοδική και ετοιμάζεται να τεστάρει την αντίσταση των 125 δολαρίων το βαρέλι και πάνω από εκεί τα επίπεδα των 133,75 δολαρίων, ενώ μόνο κάτω από τα 107 δολάρια θα σηματοδοτήσει τέλος στο ανοδικό κύμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v