Σήμερα η δημοπρασία εντόκων 3μηνης διάρκειας

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, προχωρά σήμερα ο ΟΔΔΗΧ. Στην προηγούμενη δημοπρασία το Δημόσιο είχε αντλήσει 390 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,85%.

Σήμερα η δημοπρασία εντόκων 3μηνης διάρκειας
Το ποσό του 1,25 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει σήμερα το Δημόσιο, με τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων.

Στην προηγούμενη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων, που είχε διενεργηθεί στις 15 Φεβρουαρίου, το ελληνικό δημόσιο άντλησε 390 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 4,10%, έναντι επιτοκίου 3,85% σε αντίστοιχη παλαιότερη έκδοση. Η έκδοση είχε καλυφθεί κατά 5,08 φορές και οι ξένοι αγόρασαν περισσότερο από το 60% των εντόκων.

Όπως ανέφερε ο ΟΔΔΗΧ στην ανακοίνωσή του για τη σημερινή δημοπρασία, η ημερομηνία διακανονισμού θα είναι η Τρίτη 26 Απριλίου 2011 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Επίσης, σύμφωνα με τον κανονισμό των βασικών διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας όσο και το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι τις 12 μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι το συνολικό ύψος του 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v