FXCM: "Καταρρέει" το δολάριο

Στο 1,460 διαμορφώνεται η ισοτιμία EUR/USD με το δολάριο να καταρρέει έναντι όλων των νομισμάτων αφού όπως όλα δείχνουν η Fed θα συνεχίσει να πλημμυρίζει τη παγκόσμια οικονομία με δολάρια, αναφέρει η FXCM.

FXCM:  Καταρρέει το δολάριο
Στο 1,4600 διαμορφώνεται η ισοτιμία EUR/USD με το δολάριο να καταρρέει έναντι όλων των νομισμάτων αφού όπως όλα δείχνουν η Fed θα συνεχίσει να πλημμυρίζει τη παγκόσμια οικονομία με δολάρια, αναφέρει η FXCM σε σημερινή της ανάλυση.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις καθώς οι αναδυόμενες αγορές δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το πληθωρισμό. Έτσι η Κίνα αναγκάζεται να ανατιμά συνεχώς το γουάν που βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου.

Η διάθεση για ρίσκο είναι και πάλι εμφανής και στηρίζει τόσο τα νομίσματα υψηλότερων αποδόσεων όσο και τα εμπορεύματα και τις μετοχές. Ο χρυσός κατέγραψε ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ στα $1508,80 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FXCM Hellas «οι πληθωριστικές αλλά και οι νομισματικές ανησυχίες αποτελούν σημάδι ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει ακόμα υψηλότερα».

Τα οικονομικά στοιχεία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική δείχνουν ότι η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται στο σωστό δρόμο, γεγονός το οποίο στηρίζει το πετρέλαιο που βρίσκεται και πάλι στα 112,00 δολάρια.

Η FXCM Hellas εκτιμά ότι «η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα αυξάνει τις πληθωριστικές πιέσεις και παρέχει στήριξη στην άνοδο των τιμών του χρυσού, ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v