Folli: Θετικοί οι αναλυτές για το κινέζικο deal

Ξεκάθαρα θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές αναφορικά με το deal της Folli Follie και της κινεζικής Fosun, εκτιμώντας ότι θα δώσει τα απαραίτητα "πατήματα" για την αγορά της Κίνας καθώς και χρήσιμη ρευστότητα.

Folli: Θετικοί οι αναλυτές για το κινέζικο deal
Ξεκάθαρα θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές αναφορικά με το deal της Folli Follie και της κινεζικής Fosun, εκτιμώντας ότι θα δώσει τα απαραίτητα "πατήματα" για την αγορά της Κίνας καθώς και χρήσιμη ρευστότητα, χωρίς να υπάρξει σημαντικό dilution στα κέρδη ανά μετοχή.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι μέρος των πόρων θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρία για τη βελτίωση της κεφαλαιακής της βάσης, ενώ ένα ακόμη μέρος θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της Folli Follie στην υποσχόμενη αγορά της Κίνας.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι με δεδομένο ότι οι νέες μετοχές θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται το 2011 εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα είναι στα 1,52 ευρώ και το dilution στο 5,3%. Αν υποτεθεί ότι οι μισοί από τους πόρους θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους, τα κέρδη ανά μετοχή θα δεχθούν θετική επίδραση 0,02 ευρώ ανά μετοχή.

Περαιτέρω, αν υποτεθεί ότι τα μισά από τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν για επιχειρηματική ανάπτυξη με ROE της τάξης του 20% η Εθνική πιστεύει πως η επένδυση θα προσθέσει στα κέρδη ανά μετοχή περίπου 0,13 ευρώ σε ετήσια βάση.

Θετική για την όλη εξέλιξη εμφανίζεται και η Proton Bank, αναφερόμενη ειδικά στις συνέργιες τις οποίες θα επιδιώξει η Folli Follie σε Ελλάδα και Κίνα. τα φρέσκα κεφάλαια είναι φυσικά καλοδεχούμενα, λέει η Proton, αλλά θεωρεί την εξέλιξη σημαντική για τον όμιλο καθώς έτσι θα εδραιώσει την παρουσία του στην Κίνα.

Η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή στόχο στα 13,8 από τα 14 προηγουμένως προβλέποντας dilution της τάξης του 6% στο 2012 το οποίο όπως αναφέρει «δεν είναι υψηλό σε σχέση με τα οφέλη που θα έχει η Folli Follie».

Κανένα dilution στην αξία δεν εντοπίζει η Euroxx Securities, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αναφανδόν θετική. Όπως επισημαίνει η Folli συγκεντρώνει σημαντικό κεφάλαιο και κερδίζει έναν στρατηγικό εταίρο στην Κίνα, «την πιο σημαντική της περιοχή δραστηριοποίησης».Εκτίμηση της Euroxx είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για απομόχλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v