Blackrock: Προτείνει τίτλους με υψηλό μέρισμα

Μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση, ως μια επενδυτική στρατηγική η οποία εξασφαλίζει σταθερό εισόδημα και μακροπρόθεσμη αύξηση του αρχικού κεφαλαίου, προτείνει η BlackRock μέσω των επενδυτικών προϊόντων της.

Blackrock: Προτείνει τίτλους με υψηλό μέρισμα
Μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση, ως μια επενδυτική στρατηγική η οποία εξασφαλίζει σταθερό εισόδημα και μακροπρόθεσμη αύξηση του αρχικού κεφαλαίου, προτείνει η BlackRock μέσω των επενδυτικών προϊόντων της BGF Eurorpean & Asia Pacific Equity Income Funds.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές όσον αφορά τα Ευρωπαϊκά Μετοχικά Εισοδήματος (European Equity Income), ο κ. Dugal Bain της BlackRock, αναφέρει τα εξής:

“Το χάσμα στις αποτιμήσεις των εταιρειών έχει διευρυνθεί καθώς οι επενδυτές απέτυχαν να διακρίνουν τις ευκαιρίες στην Ευρώπη. Τη στιγμή που οι αποτιμήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν πολύ ελκυστικές, ανακαλύπτουμε παράλληλα μια σειρά επενδυτικών ευκαιριών σε τίτλους εταιρειών με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης (growth stocks), γεγονός που συνιστά επιπλέον απόδειξη για το ότι η Ευρώπη αποτελεί τώρα ένα συναρπαστικό πεδίο για τους επενδυτές.”

Σχολιάζοντας τις προοπτικές όσον αφορά τα Ασιατικά Μετοχικά Εισοδήματος, ο κ. Chris Adams της BlackRock, αναφέρει τα εξής:

“Περιμένουμε ότι η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να κινείται με αργό αλλά θετικό ρυθμό ανάπτυξης, παρά την αβεβαιότητα που γεννούν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και την Ιαπωνία. Η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνει σχετικά χαλαρή, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με τις υγιείς προοπτικές των ασιατικών οικονομιών, μας οδηγεί σε αισιόδοξα συμπεράσματα για τις μετοχές της περιοχής Ασίας / Ειρηνικού το 2011.”

Η κ. Barbara Vintcent, Διευθύντρια του Global Client Group στη BlackRock σχολίασε σχετικά:

“Οι δημογραφικές αλλαγές, η χαμηλή απόδοση των ομολόγων, η απειλή του πληθωρισμού και η όλο και μικρότερη ανοχή των επενδυτών στην ανάληψη επενδυτικού ρίσκου, αναδεικνύουν την τοποθέτηση σε τίτλους με υψηλή μερισματική απόδοση ως την επόμενη κυρίαρχη τάση στην αγορά της διαχείρισης επενδύσεων. Η BlackRock συντάσσεται με αυτή την άποψη προσφέροντας στρατηγικές εστιασμένες στην μερισματική απόδοση τίτλων από όλα τα διεθνή χρηματιστήρια.”

Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια εισοδήματος επενδύουν σε μετοχές που αποδίδουν μέρισμα, το οποίο συγκεντρώνουν ώστε να δημιουργήσουν εισόδημα για τον επενδυτή. Παράλληλα με την αναζήτηση υψηλής μερισματικής απόδοσης οι τοποθετήσεις των αμοιβαίων αυτού του τύπου γίνονται σε τίτλους υψηλής ποιότητας, ώστε να υπάρχουν σοβαρές προοπτικές αύξησης του αρχικού κεφαλαίου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v