FXCM: Κερδίζει έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου

Οι αγορές επιστρέφουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ύστερα από τη χθεσινή αργία σε Αγγλία και Αμερική, και μαζί φαίνεται να επιστρέφει και η διάθεση ρίσκου, σχολιάζει η FXCM στην ημερήσια ανάλυσή της.

FXCM: Κερδίζει έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου
Οι αγορές επιστρέφουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ύστερα από τη χθεσινή αργία σε Αγγλία και Αμερική, και μαζί φαίνεται να επιστρέφει και η διάθεση ρίσκου, σχολιάζει η FXCM στην ημερήσια ανάλυσή της (31/5).

Οπως αναφέρει, το ευρώ κατάφερε να ενισχυθεί πάνω από το 1,4400, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν ότι θα βρεθεί μια λύση στα προβλήματα της Ελλάδας, ενώ το δολάριο Νέας Ζηλανδίας για μια ακόμα φορά ξεχώρισε, διαμορφώνοντας νέο υψηλό 26 ετών, πάνω από την περιοχή του 0,8250, έναντι του δολαρίου.

Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Νέα Ζηλανδία, συντέλεσαν στην άνοδο αυτή, ενώ υπάρχει κίνδυνος διόρθωσης ύστερα από τα σχόλια του πρωθυπουργού, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την έντονη άνοδο του νομίσματος της χώρας.

Στον υπόλοιπο κόσμο, η Moody’s έθεσε την αξιολόγηση Aa2 της Ιαπωνίας υπό αναθεώρηση, οδηγώντας σε έντονη πτώση το γιέν, ύστερα από την ανακοίνωση του οίκου.

Το εμπορικό έλλειμμα στην Αυστραλία διευρύνθηκε, ενώ οι πιστώσεις στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν, οδηγώντας σε νέο κύμα πωλήσεων του δολαρίου Αυστραλίας, ειδικότερα έναντι του NZD.

Στη συνέχεια της ημέρας, όπως σημειώνει η FXCM, αναμένονται οι ανακοινώσεις του ΑΕΠ της Ελβετίας, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας, ο δείκτης κατανάλωσης UBS της Ελβετίας και η ανεργία στη Γερμανία.

Τα στοιχεία της Ελβετίας θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω της πρόσφατης ανόδου του ελβετικού φράγκου σε νέα ιστορικά υψηλά έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v