Κόβει τιμή στόχο για Eurobank- Πειραιώς η Marfin

Σε υποβάθμιση της τιμής στόχου των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς προχωρά σε δύο ξεχωριστές της εκθέσεις η Marfin Analysis, λόγω των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας αλλά και επιμέρους θεμάτων.

Κόβει τιμή στόχο για Eurobank- Πειραιώς η Marfin
Σε υποβάθμιση της τιμής στόχου των Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς προχωρά σε δύο ξεχωριστές της εκθέσεις με ημερομηνία 3 Μαΐου η Marfin Analysis, λόγω των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας αλλά και επιμέρους θεμάτων.

Για τη Eurobank, της οποίας η τιμή στόχος αναπροσαρμόζεται στα 3,6 από 4,7 ευρώ, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η Polbank έφυγε τελείως από τον ισολογισμό, γεγονός που, μαζί με την επιφυλακτικότητα λόγω συνθηκών, οδηγεί σε μείωση των εκτιμήσεων για τα μελλοντικά μεγέθη της εταιρίας.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χαρακτηρίζονται «αδύναμα», ενώ, η σύσταση παραμένει hold.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή στόχος χαμηλώνει στα 1,2 από 1,80 ευρώ, ενώ η σύσταση παραμένει “hold”. Η μείωση, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, γίνεται προκειμένου να αποτυπωθεί η μεγαλύτερη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, η ηπιότερη απομόχλευση έναντι των ανταγωνιστών, η χαμηλότερη δανειακή ανάπτυξη δεδομένων των μακροοικονομικών περιστάσεων, τα χαμηλότερα επίπεδα καταθέσεων και τις αυξανόμενες προβλέψεις που προέρχονται από ελληνικές επιχειρήσεις.

Η μετοχή της Eurobank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 3,18 ευρώ, ενώ αυτή της Πειραιώς στα 1,01 ευρώ. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v